Re: Tasoituskierros 9 reikää? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäTasoituskierros 9 reikää?Re: Tasoituskierros 9 reikää?

#531269 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (29.6.2014 16:27:41)

KL kirjoitti: (29.6.2014 15:59:26)

Minäkään en pidä CBA:sta, mielestäni se on täysin turha. Jos joskus tulee pelattua kehno tulos huonossa säässä tai vaikeaksi viritetyllä kentällä ja tasoitus nousee muutaman desimaalin, niin tulevilla kierroksilla se aivan varmasti korjaantuu, jos pelaajan potentiaali vain antaa myöten. Jos ei, niin tasoitus hakeutuu sitäkin kautta oikealle tasolleen.

Kyllä se on aivan loistava systeemi. Hyvinkäällä pelattu tähän mennessä jokun kisa + viikkokisat ja yhdessä ollut CBA -2, kaikissa muissa -4, jonka johdosta händärit ei nouse, jollain vahingossa laskee ja sillä varmistetaan että taas on jatkossakin -4.

Eikä kyse ole vain omista. FST:n kisassa myös molempina päivinä CBA -4.

Tähän kun yhdistetään pari vuotta sitten tehty kentän slopen uudelleenmääritys, joka vei pari lyöntiä tasoituksesta kaiklta pelaajilta, voidaan todeta ryssityn nykysysteemiä laatiessa totaalisesti.

MInusta eräs erikoisuus järjestelmässä on erilaisten kilpailukierrosten ja tasoituskierrosten sekä ulkomaisten kierrosten yhteensovittaminen:
– jos kilpailukierroksessa ei ole riittävästi osallistujia, CBA:ta ei määritetä
– kilpailukierroksen kanssa samoissa olosuhteissa (ennen tai heti jälkeen) pelattu tasoituskierros pelataan ilman CBA:ta
– Ulkomaisilla kentillä slopet eivät millään voi olla verrannolliset Suomalaisten kenttien slope-arvoihin (esim. Mallorcalla Alcanada on keltaisilta 6.24 km ja silti slope antaa vain pari lisää)
– Monella ulkomaisilla kentillä ei ole lainkaan slopea tai on SSS

Kun tasoitus koostuu näistä sekalaisista systeemeistä, minusta tuo CBA, joka antaa lähes aina miinus-lukuja (ja kuten ts:n viestissä jopa -4) on tässä systeemissä ihan turha lisä.