Re: Tasoitusjärjestelmä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Tasoitusjärjestelmä

#269828 Ilmoita asiaton viesti
KL

peli iloa kirjoitti: (25.10.2014 12:21:15)
Käytännössä klubigolfarit ovat vähän lapsipuolen asemassa, sillä suurimman osan vuodesta he pelaavat ’väärällä’ hcp’lla.
Syynä ainakin Pohjoismaissa on CBA-laskennan ’random toiminta’ kilpailuista toiseen, tavallisten hcp-kierrosten oleminen ilman CBA’ta ja vuotuinen Revisio, joka sitten korjaa tai ei korjaa hcp-tilannetta.

Ei aivan noinkaan.

Jotta asian ymmärtäisi paremmin, on selvitettävä syy korkeisiin CBA-kertoimiin. Varsin hyvää osviittaa antaa erilaisten kilpailujen tulosten tutkaileminen. Niistä selviää, että ahkerasti kilpailevien ryhmien CBA:t ovat toistuvasti 0 tai -1, kun taas harvemmin kilpailevien ryhmien pyörivät useasti siellä -3 ja -4 kohdalla. Miksi?

Syy on selvä. Tiiviisti kilpailevien tasoitus pysyy automaattisesti oikealla tasollaan, kun taas harvemmin kilpailevat eivät juurikaan pidä tasoituksestaan huolta. Kärjistäen he ovat sitä porukkaa, joka jättää vain pakolliset neljä korttia kaudessa ja nekin monesti valikoiden. Niinpä heidän tasoituksensa on useassa tapauksessa aivan liian alhainen. Tämä johtaa siihen, että heidän käymissään kilpailuissa on aivan liian suuri osa pelaajia, jotka eivät kykene pelaamaan tasoitukseensa edes hyvissä olosuhteissa. Tästä johtuen CBA on valitettavan usein -3 tai jopa -4, mikä keinotekoisesti pitää näiden pelaajien tasoituksen edelleen samalla väärällä tasoilla ja kierre on valmis.

peli iloa kirjoitti: (25.10.2014 12:21:15)
EGA hcp system on hyvä ajatus ja yritys, mutta vielä lisäkehitystä tarvitseva. Näin varmasti myös on tapahtuu.

Järjestelmän ajatus on kaunis, mutta tämäkin järjestelmä on monella tapaa ontuva ja tietenkin täysin riippuvainen pelaajien omasta toiminnasta. Olen aivan vakuuttunut siitä, että jokaisen pelaajan jättäessä vähintään 20 tasoitukseensa vaikuttavaa korttia kaudessa yllä kuvatut ongelmat pienenisivät murto-osaan nykyisestä, elleivät peräti katoaisi kokonaan. Tässä suhteessa USGA:n järjestelmä on merkittävästi parempi kuin EGA:n.

Ja jottei tulisi mainittua liian harvoin, niin minusta CBA pitäisi lopettaa heti ja pysyvästi. Siitä on vain ja ainoastaan haittaa.