Re: Tasoituksista - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTasoituksistaRe: Tasoituksista

#278200 Ilmoita asiaton viesti

Green kirjoitti: (24.9.2012 14:27:21)
Samoin tuo asia, että ilmoittaako joku oikeasti etukäteen gaddiemasterille: ’pelaan tasoituskierroksen’. Ja jos joku noin juhlavasti sanoisikin, niin ajatteleeko tämä nuori kesälomittaja: ’ihan vapaasti’ tai ’siinahän sitten pelaat’. ’Onnea’

Meidän seurassa pitää ainakin ilmoittaa tasoituskierrokset aina ennen kierrosta, eikä ilmoittamattomia kierroksia hyväksytä tasoituskierrokseksi, mikä ei minun mielestä vastaa tasoituksen määritelmää, jos sen on tarkoitus kertoa pelaajan potentiaalista tuloksen teon suhteen.

Esimerkkinä vaikka Pekka Perustuuppari, joka pelaa n. 70 kierrosta vuodessa tasoituksella 13. Oletetaan että Pekka pelaa n. 70% harjoituskierroksista tasoitusvaatimusten mukaisesti ja tulostaso on välillä 78-85 ja nämä loput 30% menee välille 85-100 lyöntiä. Pekalla sattuu välillä noita huonoja kierroksia, niin kuin perustuuppareilla yleensäkkin.

No mutta Pekka onkin rehellinen golfari ja yrittää pelata aika-ajoin tasoituskierroksia, että tasoitus laskisi oikealle tasolle, mutta hänelle sattuu juuri aina näinä kertoina se ’huono päivä’, eli tulokset karkaa, millon mistäkin syystä, ja sen takia tasotus jää liian korkeaksi. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Pekka ahkerana kilpailijana päättää osallistua omalla kentällä järjestettävään isoon kilpailuun, jossa pääpalkintona on golfmatka Etelä-Afrikkaan. No Pekalle sattukin hyvä päivä ja pelasi oman ennätyksen 76, joka on ollut aina potentiaalinen mahdollisuus. Koska kotikenttä antaa Pekalle slopen 15, pelaa hän 45 bogipistettä ja leimataan klubilla händärihuijariksi.

Onkohan tämä järjestelmä missä pudottavia kortteja ei saa jättää jokaiselta kierrokselta, kuitenkaan se paras vaihtoehto? Eikö se kuitenkin kertoisi paremmin pelaajan potentiaalista, jos hän saisi jättää sen laskevan kortin aina, kun kierros on pelattu tasoitusvaatimusten mukaan? Harvemmin niitä huippukierroksia sattuu niin, että niistä ennakkoon jo tietäisi, ja minusta ainakin ne ennätyskierrokset kertoo siitä pelaajan potentiaalista, eikä satunnaiset epäonniset tasoituskierrokset ja muutamat kisakierrokset.