Re: tasoituksen pudottaminen 36:een - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäTarvitsenko Suomen Golfliiton tasoituskorttia?Re: tasoituksen pudottaminen 36:een

#456421 Ilmoita asiaton viesti

Jii kirjoitti: (4.10.2010 0:02:50)

Minusta KENTTÄYHTIÖT voivat edelleen päästää ’klubivierailijoita’ kentälle. Avaus punaisilta tai jopa niiden edestä. Par3-kenttiä (ja niillä pelaajia!) kun ei vielä ole läheskään tarpeeksi.

Talissa oli aikoinaan vierailurajana 24 – ja minusta tuokin on liian löysä takatiille muutamalla kentällä. Mutta luotan tässä yhtiöihin, toimistohenkilökuntaan ja marshalleihin paikallisen ja ajallisen tilanteen huomioonottamisessa.

Golfkentät ovat erilaisia, eri hintaisia ja erilaisille pelaajaryhmille tarkoitettuja. Myös kysyntä vaihtelee kesän mittaan. Eiköhän kenttien selkeä oma-aloitteinen profiloituminen ole koko lajille enemmän eduksi kuin jäykät keskimääräissuositukset.

Olen eri mieltä. Eikös Janne Uotila tuossa joku aika sitten kertonut, että heidänkin kaikin puolin kelpo par-3 kenttänsä oli aivan vajaakäytössä. Pääkaupunkiseudulla on mahdollisuuksia aivan tarpeeksi, kunhan vaan vaivautuu käyttämään. Minä suoritin green cardin heinäkuussa. Luulin, että ennen kunnollista harjoittelua ei ole mitään asiaa oikealle kentälle. Niinpä pelasin Vihdin, Lövkullan ja Peuramaan par-3 kenttiä ahkerasti ja hakkasin rangella hulluna palloa koko loppukesän. Ainoat sloupatut kentät olivat Luukki mustana maanantaina ja Paloheinä kumpikin kerran. Luukissa huomasin, että ei minulla tänne ole mitään asiaa, Paloheinä taas oli oikeastaan par-3-kentän tasoinen ja siellä olisin saanut kolmosella alkavan tasoituksen. No hakkasin palloa vielä hallissa koko talven muutama kerta viikossa, kunnes uskalsin liittyä keväällä jäseneksi oikeaan golfseuraan. Kolme ensimmäistä kierrosta meni totutellessa. Neljännen jälkeen tasoitus oli 34,5.

Golf on vaativaa. Se vaatii todellista sitoutumista ja nimen omaan peliin ja sen harjoitteluun (ei kuitenkaan mihinkään halvatun yhtiöön!). Mielestäni on äärimmäistä itsekkyyttä esim. tulla kentälle ja sanoa heinäkuussa ruuhka-aikana pelikumppaneille, että tämä on ensimmäinen kierros tänä vuonna enkä ole koskenut mailoihin sitten viime heinäkuun. Tunnustan, että en halua juuri missään olosuhteissa pelata henkilön kanssa, jonka tasoitus on yli 36, kun tiedän omasta kokemuksesta, että sen alitus ei vaadi kuin pikkuisen tahtoa ja vähän enemmän harjoittelua. Eihän elämässä muutenkaan keskimäärin saa juuri mitään ilman työtä.

Harjoittelun paikka on kotikentällä ja silloin kun siellä on tilaa.