Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?

#279545 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (28.11.2012 13:42:41)

KL kirjoitti: (28.11.2012 13:21:27)

ts kirjoitti: (28.11.2012 13:05:16)
Ei se paljon viitseliäisyyttä vaadi, jos edes nuo meidän ammattilaiskisat pelattaisiin esittämälläni mallilla ja unohdettaisiin joutavat määräykset tiimerkkien sijoittelusta. Meillä vaan kun on tuollaisia kaltaisiasi ihmisiä näistä vänkäämässä, niin ei saada onnistumaan samaa, mikä onnistuu täysin kivuttomasti Ruotsissa, Tanskassa ja keski-euroopan eri kiertueilla, vaikka niissäkin on amatöörejä mukana.

Kyllä se vain vaatii viitseliäisyyttä, jokainen kisa vaatii oman järjestämisensä. Näyttää siltä, että olet jo pahasti vieraantunut siitä käytännön työstä, joka kisan järjestämiseen vaaditaan. Tervetuloa mukaan tappelemaan kenttäyhtiön kanssa tiipaikkojen suojaamisesta ynnä muusta osakkaiden pelimahdollisuuksia kutistavista pikku jutuista. Ihan kaikki eivät ole haltioissaan omalla kentällä järjestettävistä mittavista kilpailuista, niistä ihan oikeasti keskustellaan seurojen ja yhtiöiden sisällä ja kovalla äänellä.

Aivan keskustelun alussa sanoin, ettei jokaisen kisan tarvitsisi vaikuttaa tasoituksiin. Niinkin yksinkertaisella asialla päästäisiin, jos halua riittäisi. Kyse ei siis edelleenkään ole tasoitusjärjestelmästä, vaan ihan muusta. Sinä nyt vain haluat vängätä juuri tasoitusjärjestelmää vastaan.

Vieraantunut varmaan juu.. eihän tuota ole tullut paljon nähtyä. Tosin kaksi kisaa tein käytännössä noilta osin yksin viime kesänä, enkä mitenkään olisi kokenut vaivalloiseksi saada käyttää eri boxeja eri päivinä joillain väylillä. Päinvastoin koin tuskaa kun en sitä iloa päässyt pelaajille tuottamaan.

Samalla olen päässyt nyt syksyn aikana näkemään kolme erittäin hyvin järjestettyä kisaa, joissa molemmissa kisaorganisaation koko on ollut noin 4 henkeä tuomaristoineen. Mitään ongelmaa ei ole tuntunut heilläkään olevan.

Että kukahan se nyt onkaan vieraanutnut ja mistä, vai puuttuuko sittenkin toiselta osapuolelta vaan kovasti kokemusta, näkemystä ja avoimuutta ajatella asiaa hieman toisin?

Jos minä olen oikein ymmärtänyt nämä vuodatuksesi, niin sinä haluaisit, että tiipaikkoja/lyöntipaikkoja saisi vapaasti vaihdella, ja kritisoit tasoitusjärjestelmää siitä, ettei näin voi tehdä. Menikö oikein?

Kuitenkin tasoitusjärjestelmä antaa mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, muttei vapaita käsiä. Tämä taasen siksi, että kentälle määritetyt slope-arvot edes jollain tavalla pitäisivät kutinsa. Jos kentän ja reikien pituutta saisi vapaasti vaihdella, niin järjestelmän tuottamat tasoitukset eivät enää olisi vertailukelpoisia. Lisäksi tietyt raamit on tehty mahdollistamaan myös helpolla pääseminen niille kilpailujen toimikunnille, jotka eivät halua isommin voimistella asian kanssa.

En tunne kenttien slouppausperusteita riittävästi tietääkseni onko seuraava mahdollinen, mutta heitän ajatuksen ilmaan. Entä jos jokainen reikä olisi erikseen sloupattu jokaiselta käytettävältä tiiltä? Kierroksen slopen voisi sitten laskea yhdistelemällä pelatut reiät. Yhdellä 18-reikäisellä kentällä olisi siis 18 potenssiin tiipaikkojen lukumäärä erilaisia sloupattuja yhdistelmiä. Ennen kutakin kilpailukierrosta kentän senhetkinen slope laitettaisiin sisään tasoituslaskentaan, jolloin kenttä olisi siltä osin tasoituskelpoinen ja pelaajien slope-tasoitukset kohdallaan.

Helpottaisiko tällainen järjestely suurta tuskaasi?