Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?

#279539 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (28.11.2012 12:51:32)

Ammattilaisturnauksissa kyetään kentän kanssa toimimaan pikkaisen eri tavoin kuin meikäläisissä kisoissa. Tiipaikkoja kyetään suojelemaan paremmin, kun ei tarvitse viikkokausiin tai jopa kuukausiin välittää osakkaiden tarpeista. Meikäläisissä kolmi- ja nelipäiväisissä kisoissa on täysi työ saada postimerkin kokoisille tiipaikoille säällistä lyöntialustaa kaikille kisapäiville, harjoituspäivistä puhumattakaan. Siinä saa olla melkoinen velho, kun vääntää neljän mailan eron parkolkille edelliseen päivään verrattuna. Mahdollista se kyllä on, mutta erittäin haastavaa eikä monikaan yksinkertaisesti viitsi lähteä moiseen sotaan, siinä kun on äkkiä vastassa muitakin tekijöitä kuin pelkkä tiipaikan koko.

Tarkoituksesi on hyvä, mutta käytännön hankaluudet jätät aivan liian helposti laskuista pois. Ammattilaiskisoissa on useampi sata ihmistä järjestämässä niitä, meillä FT:n kisoja järjestää kourallinen ihmisiä. Sen on aivan pakko näkyä jossakin eikä tasoitusjärjestelmä suinkaan ole se suurin rajoittava tekijä siinä sopassa.

On siis täysin mahdollista peluuttaa kenttää hyvinkin eri mittaisena eri päivinä, se vain vaatii järjettömästi viitseliäisyyttä kisaa järjestäviltä henkilöiltä. Mutta tämänhän sinä jo tiesitkin, muttet viitsinyt sanoa, eikö niin?

Ei se paljon viitseliäisyyttä vaadi, jos edes nuo meidän ammattilaiskisat pelattaisiin esittämälläni mallilla ja unohdettaisiin joutavat määräykset tiimerkkien sijoittelusta. Meillä vaan kun on tuollaisia kaltaisiasi ihmisiä näistä vänkäämässä, niin ei saada onnistumaan samaa, mikä onnistuu täysin kivuttomasti Ruotsissa, Tanskassa ja keski-euroopan eri kiertueilla, vaikka niissäkin on amatöörejä mukana.

Tässä on nyt KL yksinkertaisesti vastakkain sun kirjanoppineisuus ja käytännön kokemus. Kokemus, joka minulle on valottunut tuolla maailmalla liikkuessa ja pelaajien kertomana. Samoin tässä on se huvittava piirre, että itse linkitit tänne tuon USGA:n oppaan, joka on täysin päinvastainen viestiltään meidän vastaavaan nähden.

Susta oli tullu loistava tullimies mittaamaan banaanien käyryyttä satamaan..