Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?

#279538 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (28.11.2012 7:53:20)

Kun kerta löytyy ja on ollut tiedossasi ja kaikki tuomarit tuon jo heti alkuopetuksessa saavat, niin kerrohan miksi kaikki Suomen kisat painetaan sitten tuon 10m säännön mukaan tai mieluummin aina sieltä takalaidasta? Monessako kisassa on esim par3 väylällä ollut 4 mailan ero samoissa olosuhteissa mitan muutoksen vuoksi? Muutettiinko Oulussa CR ja slopelukua, kun A vei yhden lyhyen nelkun merkit etutiille, että joku voisi yltää päällekin?

J-P:n aloitusviestissä on lainaus tasoitusmääräyksistä. Siinä kerrotaan, että on sallittua poiketa tuosta +-10 metrin säännöstä enintään kahdella reiälllä kentän tasoituskelpoisuuden säilyttämiseksi. Siispä kaksi parnelosta voidaan haluttaessa muuttaa vaikka parkolmosiksi ja kenttä silti säilyy tasoituskelpoisena, edellyttäen että muuttunut mitta huomioidaan slope- ja CR-luvuissa. Tämä seikka sinulta on näköjään jäänyt huomioimatta kaiken tämän kohkaamisen keskellä. Et siis ole vaivautunut perehtymään kritisoimaasi järjestelmään edes aloitusviestin vertaa, muuten … miten se nyt menikään…: ’Jos sä ts olisit oikeesti tuon tajunnut heti alkuunsa, sun vastaus olis ollu ihan toisen tyylinen.’

Tasoitukset on luotu siksi, että eri tasoiset pelaajat voivat kilpailla keskenään. Siksi on aivan turha lähteä vertailemaan ammattilaisten ja klubipelaajien, tai edes hyvien amatöörien tantereita keskenään. Tasoitusjärjestelmällä luodaan raamit, jotta kenttien slouppaus olisi edes jotenkin vertailukelpoinen ja soveltuva tasoitusten ylläpitoon ja laskentaan. Liiallinen poikkeaminen noista raameista johtaa helposti siihen, ettei järjestelmä enää vastaa tarkoitustaan.

Ammattilaisturnauksissa kyetään kentän kanssa toimimaan pikkaisen eri tavoin kuin meikäläisissä kisoissa. Tiipaikkoja kyetään suojelemaan paremmin, kun ei tarvitse viikkokausiin tai jopa kuukausiin välittää osakkaiden tarpeista. Meikäläisissä kolmi- ja nelipäiväisissä kisoissa on täysi työ saada postimerkin kokoisille tiipaikoille säällistä lyöntialustaa kaikille kisapäiville, harjoituspäivistä puhumattakaan. Siinä saa olla melkoinen velho, kun vääntää neljän mailan eron parkolkille edelliseen päivään verrattuna. Mahdollista se kyllä on, mutta erittäin haastavaa eikä monikaan yksinkertaisesti viitsi lähteä moiseen sotaan, siinä kun on äkkiä vastassa muitakin tekijöitä kuin pelkkä tiipaikan koko.

Tarkoituksesi on hyvä, mutta käytännön hankaluudet jätät aivan liian helposti laskuista pois. Ammattilaiskisoissa on useampi sata ihmistä järjestämässä niitä, meillä FT:n kisoja järjestää kourallinen ihmisiä. Sen on aivan pakko näkyä jossakin eikä tasoitusjärjestelmä suinkaan ole se suurin rajoittava tekijä siinä sopassa.

On siis täysin mahdollista peluuttaa kenttää hyvinkin eri mittaisena eri päivinä, se vain vaatii järjettömästi viitseliäisyyttä kisaa järjestäviltä henkilöiltä. Mutta tämänhän sinä jo tiesitkin, muttet viitsinyt sanoa, eikö niin?