16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSwingereistä ja hittereistä…Re: Swingereistä ja hittereistä…->Fukke

#239828 Ilmoita asiaton viesti

Scoop kirjoitti: (21.5.2007 19:35:23)

fukke diise saisse kirjoitti: (21.5.2007 18:47:48)
jees jees, nyt mä ymmärrän. Jotenkin kapeakatseisesti minä tässä vain ajattelin chippi-jippiä.

Niin, draivi-jippi lähtee yleensä siitä, että yritetään korostaa läpilyönnissä vasemman puolen vetoa (vasen käsi, olkapään alue, kainalo jne.). Laita maila sellaiseen kohtaan kuin luulet sen olevan käsien klo 7.00-asennolla. Jos siitä lähdet vetämään vasemmalla puolella, niin maila lähtee auraamaan grippi edellä osuman läpi. Lyönnissä kun yrität tätä, lähtee sata metriä oikealla. Jos lisäät siihen krossauksen, niin vasen puoli vetää sisään ja oikea painaa päälle, siis sata metriä vasemmalle. Tämä remmijuttu vetää tällöin vasemman puolen ’alta pois’ ja lyöntipelkohan siitä syntyy.

Voin hyvin kuvitella. Sanonpa vaan, swingiyipsongelmaisen syvällä auktoriteettiäänellä, että minun kirouksekseni koitui kaikkien proiden korostama krossaus. Kun ajoitus yhtäkkiä katoaa, on edessä iiiiiso ongelma. Ainoa keino millä olen sen jälkeen pystynyt lyömään on käsivarsikierron passivoiminen. Vastakommenttina on tämän jälkeen ollut se, että tuolla tavalla lyönnistä katoaa poweri. Vaan eipä katoa. Ihan muun rannekulman vapautuminen se avain on. Ja tähän taitaakin liittyä se toinen yleinen väärinymmärrys: thumbs up -> thumbs up on ohje, joka takuulla sotkee enemmän kuin edistää…

Pitääkös tuo nyt ymmärtää niin, et kun sulta katosi ajoitus, niin jouduit swingiä kompensoimaan jollain keinoin välttääksesi noi miss-hitit?? Mutta eikös nuo erilaiset kompensointi-jutskat oo vaan ’laastareita’….ja johtaa lopulta vaan ongelmiin?

Mitä Fukke on mieltä tosta ’thumbs up -> thumbs up’ -systeemistä? …onks huuhaa ohje vai tavoiteltava asia?