Re: Supergolf Oy:n vastaus Tilanderin tuuletukseen! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSupergolf Oy:n vastaus Tilanderin tuuletukseen!Re: Supergolf Oy:n vastaus Tilanderin tuuletukseen!

#396942 Ilmoita asiaton viesti

Tähän astisen ketjun luettuani oli pakko palata Tilanderin tuuletukseen ja lukea se ajatuksella läpi. Ja ihmetellä tämän ketjun avausta ja suurinta osaa kirjoituksista.

Kun lukee Lassin tekstin huomaa, että Lassin teksti arvostelee järjestelmää eikä Supergolfia. Kärki on suunnattu ennen kaikkea sitä kohtaan, että järjestelmä on alkanut vuotamaan huonosti golfia osaavien suuntaan. Ja tämä kaikki on tehty tämän kaiken autuaaksi tekevän kasvun nimissä. Supergolf on vain esimerkki järjestelmän hyväksikäyttäjistä joita toki taitaa olla muitakin. Tekstissähän Lassi nimenomaan kyselee kentiltä, miten tässä näin on käynyt.

Silloin kun minä alotin golfin 20+ vuotta sitten suurin tunnettu tasoitus oli 36 ja joskus se taisi olla jopa 24. silloin pääsi harjoittelemaan ja vähän pelaamaankin ilman tasoitusta omalla kentällä pron luvalla ja opastuksessa eikä todellakaan ollut asiaa minnekään muualle.

Myöhemmin kun jostain syystä haluttiin ottaa käyttöön tuo ehkä ei niin onnistunut klubitasoitus 37-54 oli perusteluna todellakin se, että tällä tasoituksella ei pääse pelaamaan minnekään muualle, ainoastaan ohjauksen alla omalla klubilla. Haluttiin ehkä pistää nokkimisjärjestykseen nuo klubin aloittelijat.

Niin tai näin, nyt ollaan päädytty siihen tilanteeseen, että vastoin Liiton silloisia vakuutuksia maan monilla kentillä kiertää joukko 37-54 tasoituksen pelaajia vairaspelaajina. Joko ’tehokäyttämässä’ yritysosakkeita tai sitten kenttäyhtiöiden/klubien päätöksillä. Ja 2000-luvulla aloittaneet golfarit pitävät tätä pelkästään hyvänä suuntauksena. Tuntematta historiaa ja ymmärtämättä näiden vanhojen jäärien (joihin itsekin taidan kuulua) mielipiteitä ja arvostelua nykyjärjestelmää kohtaan.

Jos minulla olisi valta eivätkä tietyt talouden realiteetit iskisi vastaan yrittäisin ratkaista asin niin, että olisi tilaa sekä näille uudistajille että vähän konservatiivisemmin ajatteleville. Seuraavasti.

Olisi joukko kenttiä, jotka ovat näiden nykyaikaisten ja virtaviivaistettujen toimintatapojen kannalla. Sinne kuuluisivat p&p-kentät, kaukojäsenyydet, Supergolfit, ei mitään turhia pukeutumissääntöjä, yhteiskunnan/sossun kustantama golf niille, jotka ei halua tästä mitään maksaa mutta tykkäävät pelata. Näillä olisi vaikka oma liitto, johoa ei kuulu Golflehteä ja vakuutusta yms. hömppää nostamassa jäsenmaksua. Itse asiassa ei tarvita jäsenmaksua ollenkaan koska ei haluta palveluitakaan. Ja klubiravintola korvataan kahvi- ja/tai kalja-automaatilla jossa eurolla saa kaksi kuppia kahvia tai puolen litran keppanan. Pelaajat viihtyvät ja kokevat saavansa vastineen maksamilleen euroille. Ja antavat sen toisen porukan olla omissa oloissaan.

Sitten olisi joukko kenttiä, jotka pitävät tästä vähän vanhahtavasta golfista jossa pukeudutaan tietyn etiketin mukaan, muutenkin etiketti on kunniassa, harrastetaan klubielämää, osakekenttiä joissa hankitaan osake siksi, että halutaan pelata tutussa seurassa, syödään ja viihdytään kierroksen jälkeen klubilla. Liito hoitaa vakuutukset ja Tarmiot lehden Klubien välillä on yhteistoimintaa, seuraotteluita yms. Ihmiset ovat sitoutuneita omaan kenttäänsä ja klubiinsa ja viihtyvät siellä. Ja antavat tuon toisen porukan olla omissa oloissaan.

Ja sitten havahduin..

Olen muuten sitä mieltä, että ennen tätä osakekenttäinnostusta, joka alkoi 1980-luvun lopulla kukin klubi kyllä kasvatti omat pelaajansa hyvin etiketti- ja sääntötietoisiksi. Jokainen, joka lähti vierailemaan toiselle klubille oli jo taitava golfari.
Neljän kaverin porukka päättä aloittaa golfin, suoritetaan green card kirjekurssina tai Vierumäen viikonloppukurssilla. sitten liitytään Vihtiin, Hattulaan tai vastaavaan ja aletaan omalla porukalla pelaamaan Supergolfin kenttiä. Kuka ja missä välissä opettaa etiketin tälle porukalle?