Re: Supergolf Oy:n vastaus Tilanderin tuuletukseen! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSupergolf Oy:n vastaus Tilanderin tuuletukseen!Re: Supergolf Oy:n vastaus Tilanderin tuuletukseen!

#396874 Ilmoita asiaton viesti

hc kirjoitti: (18.3.2009 16:07:12)

haamu kirjoitti: (18.3.2009 14:07:12)
Esim. Peuramaalla ei kenttäyhtiön puolelta ole (uskallettu?) kommentoida lainkaan siellä tästä asiasta ja ilmoituksestanne herännyttä keskustelua.

Asiaa käsiteltiin monelta kantilta yhtiökokouksessa ja päätös oli lopulta yksimielinen. TJ on lisäksi käsitellyt asiaa laajasti omalla palstallaan. Mitä vielä vaaditaan? Ja tämä ei edes liity sinällään supergolfiin mitenkään, osakkaat voivat kenttänsä täyttää kuten parhaakseen näkevät.

Hyvä hc, ja uskoisin että tämä kiinnostaa muitakin ’Supergolf kenttien’ osakkaita:

Supergolfiin liittymisestä on siis ilmeisesti keskusteltu yhtiökokouksessa (PGH). Oletan että näin on viestisi perusteella, itse en valitettavasti päässyt paikalle mutta uskon sinua. Todetaan, että tällainen keskustelu on hienoa, ja tällaisista asioista olisi todellakin hyvä keskustella. Älä silti sekoita tällaista yhtiökokouksen yhteydessä käytävää keskustelua yhtiökokouksessa tehtäviin päätöksiin. Mitään tällaista Supergolfiin liittymis-päätöasiaa ei ole ollut yhtiökokouksen päätöslistalla, eikä tällaisesta Supergolfiin liittymisasiasta ole tehty yhtiökokouksen päätöstäkään, tai vastaavasti jos mielestäsi olisi niin lainvoimaisuudesta ei liene epäselvyyttä (=mitään lainvoimaa tällainen päätös ei voi saada, kun koko päätettävästä asiasta ei edes kokouskutsussa ole ollut mainintaakaan). Supergolfin liittymispäätöksen onkin siis ilmeisesti tehnyt yhtiön tj/hallitus tuon yhtiökokuksessa käydyn ’keskustelun’ pohjalta.

Mutta esitetty peruskysymys Supergolfin Koskelle ja myös kenttäyhtiölle on hyvin yksinkertainen, eli mihin tällainen Supergolfiin liittyminen perustuu esim. Peuramaan tapauksessa? Onko siis kysymyksessä jokin tj:n/hallituksen oma päätös (verrattavissa esim. gf-maksuihin) millä ei ole suoraa tekemistä esim. osakkeiden/pelioikeuksien kanssa vai onko todellakin kyseessä jokin tehty sopimus Supergolfin/yhtiön välillä joka perustuu osakkeiden ostoon (Supergolf ostaa) ja sillä perusteella yhtiön puolelta ’sovittuun’ järjestelyyn ikäänkuin kyseessä olisi tavallaan nimeämättömien pelioikeuksien – eli nimenomaan Tilanderin viittaama tapaus – pohjalta tehty järjestely. Toistan, että tällainen järjestely ei ole yhtiöjärjestyksen mukaineen tai juridisesti mahdollinen PGH:n tapauksessa.

Päinvastoin kuin hc mainitsee, tähän peruskysymykseen ei yhtiön puolelta ole edelleenkään uskallettu antaa (ilmeisesti syystäkin) mitään vastausta, sen sijaan tj on tänään esittänyt erilaisia Supergolfiiin liittymisen puolustavia kommenttejaan yhtiön keskustelupalstalla. Huhuja onkin ollut myös liikkeellä että tähän ’liittymisjärjestelyyn’ todella olisi liitetty myös osakekauppaa ns. suuromistajatahon puolelta, ts. että järjestelyyn liittymisen yhteydessä olisi Supergolf ostanut osakkeita ko. taholta ja samalla myös Supergolfiin liittymissopimus olisi tehty. Itse ole tietoinen näistä yksityiskohdista enkä syytä ketään osapuolta asiassa, mutta totean että tällaisia huhuja vain on liikkeellä, tilannetta ei auta että yhtiö ei vastaa kysymyksiin.

Tilanderin blogi ei ole provo, ja asia liittyy taas kerran niin monessa eri viestiketjussa olevaan peruskysymykseen osakkaiden asemasta nykytilanteessa. Laillisia porsaanreikiä yhtiöjärjestyksissä voi mielestäni kyllä käyttää hyväksi (=Supergolf), mutta ehkä ne olisi hyvä yrittää tukkia jos mahdollista, Peuramaan tapauksessa tietysti kysyms on enemmänkin tehtyjen sopimusten laillisuudesta.

Supergolfia ei voi perustella mitenkään uusien harrastajien lajiin sisään tuojana. Nykyisin sen kun liityt lähes mihin tahansa seuraan nimellismaksulla, hakkaat palloja, suoritat greencardin, pelailet greefeellä/pelilipuilla tasoituskierroksia ja saat tasoituskortin ja sen jälkeen pelilipuilla pelailet käytännössä missä tahansa hyvin edullisesti. Milloinkaan ei ole ollut näin helppoa ja halpaa, mikä on hienoa. Supergolf toimii jonkinlaisena administraattorina, mutta itse en näe lisäarvoa, toki noiden oikeasti laillisten ’nimeämättömien’ pelioikeuksien monipuolisempi käyttö ja ’kierrätys’ on ehkä tehokkaampaa, mutta siitäkin hyötyy lähinnä vain Suprergolf itse, ei kentät, ja ehkä jossakin tapauksessa myös Supergolf jäsenet (=ei esim. tarvitse ostella pelilippuja SUpergolfin hoitaessa tavallaan samaa asiaa).

Lopuksi, ehkä Supergolfista on tulossa tavallaan härkänen vaikka onkin kärpänen. En jaksa uskoa että menestyy, enkä toisaalta en myöskään näe että on mikään valtava uhka osakkeenomistajille ja pelioikeuksien vuokraajille. Kuitenkin, pitäisi kuitenkin perustua laillisen toimintaan (vrt.Peuramaa tapaus). Joten onnea vaan Supergolfille, ihan aidosti.