5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
#214020 Ilmoita asiaton viesti

Chip Greenside kirjoitti: (30.3.2012 13:21:17)

data kirjoitti: (30.3.2012 13:09:32)

Poodri Hoo kirjoitti: (30.3.2012 12:16:36)

data kirjoitti: (30.3.2012 11:30:06)
Mutta tulisiko sokkelin suunnittelijana käyttää rakennusmiestä vai diplomi-insinööriä? Rakennusmies on hyvä käsistään ja pystyy näyttämään miten sokkeli rakennetaan. Hän ei kuitenkaan osaa suunnitella sopivaa sokkelia jokaiselle talolle eri olosuhteisiin. Diplomi-insinööri taas pystyy teoreettisen ymmärryksensä pohjalta suunnittelemaan sokkelin hyvin vaihteleviin tapauksiin sopivaksi. Hänellä taas peukalo on keskellä kämmentä eikä valumuotin tekemisestä oikein tule mitään. Mitenköhän asiassa on yleensä toimittu?

Rakennushankeessa suunnittelijan ’muodollisen pätevyyden’ merkitykseen vaikuttaa keskeisesti hankkeen laajuus. Rakennusaihiot ovat mittaluokiltaan erilaisia.

Golfaajan alku on puolestaan aina sama eli yksi ihminen. Voihan sitä ruveta lapselle vääntämään geometriaa ja vaikka integraalilaskentaa, mutta onko siitä hyötyä? Minä en ainakaan lähtökohtaisesti panisi diplomi-insinööriä hänen koulutuksensa perusteella työstämään lapsesta golfammattilaista. En välttämättä PGAprotakaan, vaan riittävät taidot ja hyvä tunne- ja tilanneäly ohjaajalla on hyvä ratkaisu.

Aivan. Ja vähän samalla idealla rakennusteollisuudessakin toimitaan.
Insinööriä ei panna valumuotteja tekemään, mutta…..mutta…..insinööri
laitetaan kuitenkin antamaan rakennusmiehelle ohjeita siitä, miten perustuksesta saadaan riittävän vahva.

Näitten täytyy olla insinöörejä, niin sumeilematta tuossa ammattikunnan erinomaisuutta nostetaan jalustalle. Olen melko varma, että se kokemusta omaava rakennusmies osaa varmasti tehdä ne perustukset riittävän vahvoiksi.

No noinhan meillä uskotaan ja varmasti riittävän vahvoiksi kotoisiin ja tuttuihin olosuhteisiin ne saakin. Joskus saattaa joku rakennusmies kuitenkin saada luovia ideoita ja alkaa uskomaan vaikkapa, että perustukset voikin tehdä vahvemmaksi savesta. Silloin on hyvä löytyä se insinööri sanomaan, että so so ei noin.