Re: Suomen golf nousuun! – Vasen pakki - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Suomen golf nousuun! – Vasen pakki

#360299 Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea ei tietenkään kannata kopioida, mutta miten joku KIHU voisi auttaa golfinpelaajia? KIHUn vahvat alueet ovat perinteisiä suomalaislajeja, joissa on jo ennestään syvempää tietotaitoa lajeista. Tottakai pitkässä juoksussa pitää oman maan valmentajat kouluttaa asiantuntijoiksi, mutta pelkästään sen varaan laskeminen on sulaa hulluutta.

Maailmalta löytyy oppia golfin pelaamiseen vaikka kuinka paljon. Ei pyörää täällä Suomesssa kannata enää uudelleen keksiä. Ei golf mitään ydinfysiikkaa ole.

Nykytilanteessa ainoa järkevä tapa on hakea tietous ensin ulkomaisilta valmentajilta. Esim. jääkiekossa tarvittiin ruotsalainen valmentaja tuomaan suomalaisille itseluottamusta. Alppihiihdossa tulokset myös puhuvat puolestaan. Kestävyysjuoksussa noustiin suosta 1960 -luvun lopulla Uusi-Seelantilaisin opein. Kunnon päävalmennus ulkomailta ja omat miehet siihen rinnalle oppimaan miten töitä tehdään oikein. Lisäksi suomalaisten valmentajien pitäisi itse hakeutua ulkomaille oppiin.

Mäkihypyssä taas tilanne on päinvastainen. Suomesta haetaan valmentajat muihin maihin. Esim. norjalainen mäkihyppy oli pitkään kriisissä, kun omat valmentajat keskittyivät vain toistensa haukkumiseen. Tarvittiin ulkopuolinen tekijä eli Kojonkoski muuttamaan kurssi oikeaan suuntaan.

Mielestäni juuri tällainen ulkopuolinen tekijä olisi erittäin terveellistä Suomen golfille. Valitettavasti Suomessa on liian pitkään vallinnut ’helsinkiläisten’ mafia liiton hallinnossa, joka on jäädyttänyt järkevää kehitystyötä pitkään. Vielä 80 -luvulla liiton johtoelimissä mielipide oli se, että ei golfia voi pelata kehäkolmosen pohjoispuolella. Tätä omiinpäinvetoa maksetaan vieläkin. Mukana on liikaa hyvä veli -järjestelmää.