Re: Suomalainen valmennus surkeaako? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSuomalainen valmennus surkeaako?Re: Suomalainen valmennus surkeaako?

#485086 Ilmoita asiaton viesti

100% Swingikö!?

Seuraava pohdintoa ei pidä ottaa ihan tosissaan, lähinnä jutusteluna!

Joskus illan hämärinä hetkinä pohdiskellessani golfin saloja. Mietiskellyt sellaista utopistista ajatusta tasoituksen ja onnistumis prosentin kulkemista käsikädessä.
Esim. pelaajalla jolla on tasoitus -54 on 54% toden näköisyys epäonnistuu lyönnissään jota aikoi lyödä. Taas kun pelaaja jolla on tasoitus -10:nen epäonnistuu 10% toden näköisyydellä lyönnissään. Joten pelaaja jolla on nolla ei täten olisi epäonnistumisen pelkoa. Tässä kohtaa pysähdyin hetkeksi ja mietin ajatustani… Miksipä ei, kun asiaa ajatellaan kokokierroksen kannalta, pelaaja jolla on nollan tasoitus, pelaa kierroksen pariin ihanne kierroksellaan, eikö? No mitäs sitten kun pelaaja jonka tasoitus on +5. Oman ajatukseni mukaan pelaajan pitäisi pelata kokokierroksensa 5% paremmin suhteessa pariin, kuin nollalla pelaava. Par72 – 5%= 68.4 lyöntiä ihanne kierroksellaan. Loppuen lopuksi kun ajattelee ihan tunnepohjalta ajatusta, ei se kaukanakaan oikeastaan ole!?

Joten 100%:sti swingiatakseen tasoitus olisi +50 kierroksen lyöntimäärä tuolloin olisi 36 kentällä jonka par on 72. Pelaaja olis pelannut tuolloin kentän par3:set kaikki ekalla reikään ja kaikki muut kahdella. Eli pelaaja ei olisi putannut kertaakaan. Edellisen kaltainen kierros (ei pelattu oikeasti) pikkalan park kentällä valkosilta pelattuna, nolla tasoituksella pistebogitulos 38+39=77 pojoo uusi tasoituksenne +4.1 laskurina. http://www.klubitii.com miksi juuri pikkalan park, eka kortti kun osu silmään=)