Re: Spoonia avaukseen? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetSpoonia avaukseen?Re: Spoonia avaukseen?

#305601 Ilmoita asiaton viesti
KL

Rauski kirjoitti: (24.9.2010 23:22:02)

Tuukka kirjoitti: (24.9.2010 10:07:26)
Terve arvon palstalaiset. Tarvitsisin hyviä vinkkejä uuden spoonin ostoon. Käytän spoonia vain ja ainoastaan tällä hetkellä avauksissa, kun ajurin kanssa on aika ajoin ongelmia pysyä kentällä. Mitkä mailat on hyviä nimenomaan tiin päältä lyödä?Mielessäni vilkkuu seuraavia malleja: Mizuno f-60, TM Burner, Nike SQ dymo, MD Golf Super strong…
Täällä Oulun seudulla on niin vähän mahdollisuuksia testailla jne. eli pitää melkein sika säkissä ostaa:)

Siis voi herran isä sentään, mistä näitä sikiää (aika kulunut lausetäällä;)) jos ongelmia on draiverilla niin syy ei ole draiverissa tai spoonissa vaan swingissä. Koita nyt hyvä mies saada se swingi jotenkin kuosiin ja ymmärtää mitä siinä tapahtuu niin ei tarvitse ostaa uutta mailaa. Ihan esimerkkinä, kun yksi kaveri tuli sanomaan yhden meidän seuran jäsenelle että hänen draiverinsa on paska ja rahaa paloi 399€. No tämä kaveri otti ensimmäistä kertaa ko. draiverin käteen ja veti sillä sellaiset tikkusuoraan ja range pallolla 250m, toistaen sen noin 4 kertaa +-10 metriä. Sanoi ’ihan hyvähän tää on.’ Sen jälkeen heitin ko kaverille sellaisen 17 asteisen junnudariverin letkuvarrella jotain 5 tuumaa lyhyemmät ja vedot siellä 200-220m rangepalloilla sivuttaisheittoa taisii olla +-6 metriä linjasta. Eli ei kyse ole mailasta vaan swingistä ja siihen auttaa parhaiten hyvä pro. Toki se on inhottava myöntää, mutta paljon antoisampaa, tietysti vaatii itseltä hiton paljon enempi työtä, mutta oma työ ei maksa niin paljoa kuin uudet draiverit parin kuukauden välein, eikä pro.

Onhan se vähän noinkin, mutta ei svingiä kannata muokata mailaan sopivaksi, vaan maila svingiin sopivaksi. Jos millään mailalla ei pallo lennä halutulla tavalla, on kyse tietenkin suurehkosta tekniikkaongelmasta eikä siihen mailan vaihtaminen auta. Taitava pelaaja lyö tietty mailalla kuin mailalla, mutta sellainenkin pelaaja saavuttaa parhaan tuloksen juuri hänen svingilleen parhaiten sopivalla mailalla.

Sitä paitsi aika monet hyvätkin pelaajat käyttävät spoonia avaukseen draiverin sijaan, ja varmasti ihan hyvästä syystä.

Ja edelleen olen sitä mieltä, että fitterille, mars. Ulkomaistem foorumien lukeminen ei tee yhtään viisammaksi tässä asiassa.