Re: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSoketit lyhyissä Pitch-lyönneissäRe: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä

#200725 Ilmoita asiaton viesti
ts

Vasen pakki kirjoitti: (5.8.2014 19:37:28)

B kirjoitti: (2.8.2014 22:23:32)

Mr. Fairway kirjoitti: (2.8.2014 14:13:40)
… ja sama toistuu downswingissä toiseen suuntaan.

Voi jollain toistuakin. Ei kuitenkaan ehkä kannattaisi.

Mr. Fairwayn kuvaus oli oikeastaan ihan identtinen mun nykyisen swingiajatuksen kanssa. Tuon etujalan vastatyöntö ehkä helposti ajatellaan lateraalisen eteenpäin siirtymisen estämiseksi, mutta mun mielestä olisi parempi nähdä se etummaisen lonkan (oikeakätisellä vasen lonkka) taakse työntämisenä. Takajalka työntä lonkkaa eteen ja etujalka taakse. Tällä saadaan aikaan lantion pyöriminen.

Juuri näin ja siksi etujalan alla mittareissa näkyy painepiikki, kun etujalka tuon työn tekee. Avoimessa asennossa ja varsinkin etujalan jalkaterä avattuna, tuo liike siirtää painoa etujalan kantapään suuntaan ja todellinen kehon liike tapahtuu varsin paikallaan pyörimisenä. Mitään liikettä kohteen suuntaan ei tarvita jos ymmärrys rannenivelen ja käsivarsien toiminnasta on kunnossa.

Isommissa liikkeissä sitten käsivarsien ja mailan massa heilahtaessaan vie painon lpoulta etujalalle, mutta jos sitä alkaa sinne siirtämään, joutuu tasapainoilemaan esim vetämällä kädet koukkuun saatossa. Voima ja vastavoima, liike ja vastaliike.