Re: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSoketit lyhyissä Pitch-lyönneissäRe: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä

#200711 Ilmoita asiaton viesti

Jake2 kirjoitti: (3.8.2014 1:13:55)

B kirjoitti: (1.8.2014 12:35:52)
Linkin kirjoituksessa on viitattu kirjoittajan tekemiin videoklipseistä laskentaohjelmalla laskettuihin COM määrityksiin. Menetemän virhelähteistä ja virherajoista ei ole mainintaa.

Esitetyissä tuloksissa puhutaan kuitenkin painonsiirrosta vaikka kirjoittaja itse aiemmin on todennut, että paino ja massa ovat täysin eri asioita.

Voimme tietenkin puhua painonsiirrosta käyttämällä termiä voimien siirto. Asia ei muutu. Massansiirto on jotain muuta.

Arkikielessä sanalla paino tarkoitetaan usein massaa, joten olen aika vakuuttunut siitä että moni ymmärtää painon siirron massan siirtona. Erityisesti siksi painon siirrosta puhuminen on vaarallista.

Toisekseen jopa ISO standardi 80000 osa 4 määrittelee painon (weight=Fg) Fg=mg. Käyttäen tuota standardin määritelmää, siinä linkin esityksessä voi hyvin sotkea massan ja painon siirtymän prosentit, koska ne ovat samat. Esitetyissä luvuissa keskimääräinen massan siirtymä backswigin lopusta (ei 50-50) osumaan oli 21% ja minimit 12-13%.

Ja lisätään vielä että jos hyväksyy tuon ISO standardin määritelmän Paino=mg, niin en ainakaan heti keksi miten muuten painon saa siirtymään kuin massaa siirtämällä (ainakaan golfswingin aikana), joten sillä että massan ja painon sekoittaa keskenään, ei välttämättä ole merkitystä käytännön kannalta.