Re: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSoketit lyhyissä Pitch-lyönneissäRe: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä

#200707 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (1.8.2014 21:03:48)
Ainii… perskules juu… käsivarrethan ei paina mitään.. eikä maila… eikä niiden liikevoima voi mitenkään näkyä antureissa… ihan selvästi pelaaja siirtyy sivuttain juu…

Kenen mukaan pelaaja siirtyy sivuttain? Jos siirtyisi, niin sehän näkyisi pään sivuttaisliikkeenä swingin aikana.. (tätä muuten harrasti 2 x US Open voittaja Curtis Strange aikoinaan, mutta tuskin kannattaa matkia)

Jos täysin ilman sivuttaisliikettä viedään kädet ja maila backswingin huipulle, niin kehon painopiste siirtyy enemmän oikean jalan päälle.. kun tähän vielä lisätään vauhtia, niin oikea jalka joutuu vastustamaan liikettä entistä enemmän.. ja sama toistuu downswingissä toiseen suuntaan.

Joku voi nimittää tätä ’painonsiirroksi’, joku ’painopisteen siirtymäksi’, tai ’paineen siirtymäksi’… ihan samasta asiasta minusta kyse.
Jos downswingin aloittaa alavartalon kierrolla hartioiden vielä vastustaessa kiertoa => kädet tipahtaa automaattisesti alaspäin (ei eteen) => tässä tilanteessa painopistekkin automaattisesti alkaa siirtyä, vaikka kyseessä ei olekkaan aktiivinen sivuittaissiirtymä kohti etujalkaa. Joku voi nimittää tätä vaihetta painonsiirroksi.. so what.. sehän on tuttu termi.

Alkuperäiseen pitch & sokettivaara kysymykseen vielä.. Kun bäkärin huipulta pitäisi saada kädet tippumaan, eikä aloittaa downswingiä hartioilla.. niin ainakin itsellä auttaa, kun aloitan downswingin lisäämällä painetta oikean jalan sisäsyrjälle. Se saa minulla lantion kierron alkamaan ja kädet tippumaan. Käsiä ei pidä minusta aktiivisesti käsivedolla tiputtaa.