Re: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSoketit lyhyissä Pitch-lyönneissäRe: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä

#200667 Ilmoita asiaton viesti
ts

Slicer kirjoitti: (16.7.2014 23:24:51)

Se on juuri tuo BH:n kuvaama squat move -joka siirtää painoa vasemmalle, hidastaa lantion kääntymistä kun oikea kyynärpää tippuu, ja päästään asemaan josta voidaan ponnistaa jalalla/pakaralla vasemmalle ja taakse. Tämä on myös yleisesti opetettu painonsiirtoliike (esim. rotaryswing.com, tms). Osa käyttää tästä liikkeestä nimitystä Hip Bump. Harvoin näkee enää opetettavan lonkkia rikkovaa liukua kohteeseen.

Luulen että suurin näkemysero on siinä, että mielestäni painopiste siirtyy tämän squat-liikkeen aikana kohteen suuntaan, kunnes varsinainen jaloilla ponnistaminen alkaa. Eli mielestäni paino on siirtynyt ennen kuin rotaatio alkaa.

ja vitsi on se, että mielestäni soketteja aiheuttaa juuri BH:n kuvaama ylävartalon rotaatio, jos se alkaa ennen kuin tämä squat/painonsiirto on tehty. Minulla oin tästä jonkin verran empiiristä kokemusta.

Ei yleisesti, eikä perinteisesti, vaan nykyään niiden parissa jotka asian ymmärtävät.

Kannattaa kuunnella mitä BH tuossa oikeesti kertoo, niin ei todellakaan juuri eroa ole minun tarinoihin. Hänen kuvaamansa ensimmäinen liike on painautua takajalkaa vasten, ei siirtyä etujalan päälle. Eikä missään tapauksessa siirtää ylävartaloa kohteen suuntaan, kuten suurin osa painonsiirron edelleen ymmärtää; lonkkaliukuna ja ylävartalon siirtymisenä. Squatissa ei painopiste siirry juuri lainkaan, eikä etummainen lonkka sivuttain enempää kuin pienen kiertymän seurauksena. Sen jälkeen pelaaja alkaakin jo tuottamaan etujalalla voimaa kohteesta pois päin dynaamisen tasapainon tuottaakseen.