Re: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSoketit lyhyissä Pitch-lyönneissäRe: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä

#200666 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (16.7.2014 16:55:38)

B kirjoitti: (16.7.2014 16:30:55)
Bradley Hughes näyttää olevan perinteen kannattaja Hyvä Bradley! Ei oiken saa haetuksi selkeää ilmaisua painonsiirron mekaniikalle. Muuten täyttä asiaa.

En tiedä ymmärrätkö englantia, mutta BH puhuu tuossa juurikin erittäin kriittisesti perinteisen painonsiirto-opin vastaisesti ja kehottaa lähtemään transitiosta taaemman jalan kautta.

Lisäksi nykyään löytyy maailmalta vaikka kuinka paljon asian ymmärtäneitä coutseja, jotka näkevät kaiken sivuttaisliikkeen tuhon tienä, kuten minäkin. On vain rotaatio, joka kyllä vie pelaajan etummaisen jalan päälle lopuksi, mutta se on kaukana ajatuksesta siirtyä sinne.

Jos ei pysty näkemään, kuinka huippujen etummainen lonkka on läpi vuosikymmneten siirtynyt kohteesta poispäin osumaan tultaessa, ei varmasti pysty myöskään ymmärtämään miksi ja mitä oikeesti pitää tehdä. Siihen kun kasataan päälle vielä lehtien tipsit niille, jotka eivät viitsi oikeita ja aluksi hankalilta tuntuvia asioita opetella, ollaan juuri siinä suossa missä ollaan. Kompensaatioiden suossa ja kuvitelmassa että koko mailan pitäisi olla liikkeessä alaspäin osumaan tultaessa. Jopa B.Manzella on tämän vihdoin ymmärtänyt.

Se on juuri tuo BH:n kuvaama squat move -joka siirtää painoa vasemmalle, hidastaa lantion kääntymistä kun oikea kyynärpää tippuu, ja päästään asemaan josta voidaan ponnistaa jalalla/pakaralla vasemmalle ja taakse. Tämä on myös yleisesti opetettu painonsiirtoliike (esim. rotaryswing.com, tms). Osa käyttää tästä liikkeestä nimitystä Hip Bump. Harvoin näkee enää opetettavan lonkkia rikkovaa liukua kohteeseen.

Luulen että suurin näkemysero on siinä, että mielestäni painopiste siirtyy tämän squat-liikkeen aikana kohteen suuntaan, kunnes varsinainen jaloilla ponnistaminen alkaa. Eli mielestäni paino on siirtynyt ennen kuin rotaatio alkaa.

ja vitsi on se, että mielestäni soketteja aiheuttaa juuri BH:n kuvaama ylävartalon rotaatio, jos se alkaa ennen kuin tämä squat/painonsiirto on tehty. Minulla oin tästä jonkin verran empiiristä kokemusta.