Re: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSoketit lyhyissä Pitch-lyönneissäRe: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä

#200738 Ilmoita asiaton viesti

Mä muistan postailleeni tästä painonsiirto-asiasta tämän ymmärrysrengas-kaverin kanssa joskus miekka ja kilpi.
Jos oikein muistan niin silloin pääsimme yhteisymmärrykseen että pystysuorien voimien mittaaminen on juttu, jolla ei juurikaan tekemistä painopisteen siirtymisen kanssa. Termin ”painonsiirto” käyttäminen on tässä yhteydessä vähintääkin harhaanjohtavaa.

Empiirinen koe: Ota kaksi henkilövaakaa ja mene peilin eteen. Laita vaaka kummankin jalan alle. Jos ”poljet” nopeasti vuoronperään oikeaa ja vasenta jalkaa näet vaakojen lukemien muuttuvan ylös ja alas. Silti näet peilistä että napasi (painopiste) ei liiku sivusuunnassa.
Vasta kun jäät pysyvästi vain toisen jalan varaan, sinun on siirrettävä painopisteesi suoraan tukipisteen yläpuolelle. Muuten kaadut.

Fysiikan perusasioita on se että massan painopisteen siirtämiseen tarvitaan siirtymän suuntainen voima. Pystysuorat voimat eivät siirrä painopistettä sivusuunnassa.
Jos halutaan tietää missä vaiheessa swingiä pelaajan painopiste siirtyy keskeltä etujalan päälle pitää mitata vaakasuoria lyöntilinjan suuntaisia voimia.

Mutta: se (painopisteen siirtymisen ajankohta) ei taida olla oleellista tässä keskustelussa, asia tulee mukaan vain kun käytetään termiä ”painonsiirto” väärin kuvaamaan oikean ja vasemman jalan aiheuttaman pystysuoran voimavektorin suuruutta/suhdetta toisiinsa eri kohdissa swingiä.
Lopettakaa tämä väärinkäyttö heti ja kokonaan, ajattelusta ja keskustelusta tulee paljon helpompaa.