Re: Sitouttamaton Golfin harrastaja - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSitouttamaton Golfin harrastajaRe: Sitouttamaton Golfin harrastaja

#456867 Ilmoita asiaton viesti

Kuntogolfari kirjoitti: (28.9.2010 19:56:37)

AdamsGolf kirjoitti: (28.9.2010 9:27:35)
En yleensä avaudu foorumeilla, mutta seuraan kyllä mielenkiinnolla keskusteluja ja varsinkin nyt tästä sitouttamis projektista. Olen itse pelannyt yli 10 vuotta tätä rakasta peliä ja haluan myös pelata sitä jatkossa. Näin ensimmäisenä pointtina haluaisin tuoda esiin Taloudelliset mahdollisuudet Golfin harrastajilla. Muutenkin jo suhteellisen arvokas laji ja sen mielelläni maksankin vielä, koska rakkaus peliin on suunnaton. Ei kaikilla ole mahdollisuuksia tai edes halua (lue: järkevää) ostaa osake. Ei kaikki istu suihkuseurapiireissä Talin golf klubilla ja ajele sillä kokonaan maksetulla volvolla. Sori ehkä huono esimerkki mutta pointin varmasti jokainen tuosta ymmärtää.

Eihän mielestäni Golffin harrastajaa joka haluaa vaan pelata ja kehittyä ja saada uusia kokemuksia esimerkiksi nyt pelaamalla muilla kentillä Greenfeellä. Eihän häntä voida rankaista siitä eihän? En ole ikinä kuullut että LAJILIITTO alkaa ohjamaan harrastajia osakkeiden ostamiseen ja lajittelemaan harrastajat erinlaisiin ryhmiin. Jos et tottele sinua rankaistaan ’300e maksulla’. Syrjinnän raja alkaa olemaan aika lähellä. Ja mieletäni Kartellin toimenkuva on myös suhteellisen lähellä tässä asiassa.

Oli aika kun itsekkin olin ’kauko jäsen’ pitkällä jossain kun sieltä sai tasoitus kortin ulos ilman että piti ostaa pelioikeutta lähiseurastaan. Tähän oli ihan taloudelliset syyt ja pelasin greenfeellä aina kun pystyin. Tämä sääntö poistui muutama vuosi sitten ja nyt ollaan menossa rankemalla kädellä takaisin tuohon vanhaan ja vielä että osake pitäisi ostaa ja aivopestä mahdolliset jälkikasvut tuomalla hekin samaan ’klaaniin’ ja heille myös tietysti osakkeet.

Jos kerran halutaan että Leif Ekströmit ja muut sikariportaan Mersumiehet haluavat puttailla rauhassa ilman että green fee pelaajat tulevat nauttimaan rakkaasta harrastuksestaan, niin ehdotukseni olisi kenttien yksityistäminen. Ne joilla on sitä rahaa ostaa niitä osakkeita niin olkoot ihan omilla kentillä omassa seurassa, ihan keskenään.

Kun kerran halutaan sitä sitouttamista niin omat kentät kentät ja yhteisöt näille. eikö niin… Vai mitä, eikö riitä rahat? eikö riitä osakkeen ostajia yksityiskentälle? niin… tarvitaan lisää rahaa… Mutta onneksi Liitto on Sikarimersumiesten asialla ja Lyö jokaiselle Harrastajalle 300e sitouttamismaksun ja jos kerran harrastajia on karkeasti 100000 (siis tavallisia harrastajia, GF pelaajia,’lokkeja’) se tekee 30 miljoonaa sikarimersu kermaperseiden taskuun (osakkeisiin). Nythän saadaan kentät kuntoon ja griinit liukkaiksi. (tämä nyt oli ihan karkea arvio ja ei perustu mihinkään tarkkoihin laskelmiin, lähinnä suuntaa antava)

Ajatelkaa jos Kalle Keilaaja joka on esim tapanilan erän keilaseurassa ja kotiseuran keilahalli olisi liiuntakeskus erän keilahalli. Kalle ei saisi mennä muille halleille keilaamaan koska ei ole maksanut 300e sitouttamismaksua? Kalle saisi keilata tasan tarkkaan vain ja ainoastaan Erän tiloissa! Ruusulankadulle ei ole asiaa….
Suomen keilailu liitto on närkästynyt siitä että kaikenmaailman lokki keilaajat tulevat ja keilaavat kertamaksulla kerran vkossa. Radat menee huonoon kuntoon ja kuka ne viulut maksaa? Liitto päätti sitouttaa keilaajat ja jakaa Keilaluliiton jäsenkortteja 100kpl per keilattava rata. hmmm…. 🙂

Ajatelkaa jos Teppo Tennispelaaja ei voisi käydän kun oman tennisseuransa kotikentällä pelaamassa Koska Tennisliitto päätti sitouttaa… näitä esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon. onhan tää vähä kornisti ajateltu mutta jokainen ymmärtää mitä tässä haetaan…

En vaan yksinkertaisesti ymmärrä yhtälöä että halutaan enemmän Golffin harrastajia lajin pariin. Nyt kun niitä harrastajia on enemmän kun koskaan aikasemmin Suomessa niin nyt sitten aletaan jaottelemaan, lokeroimaan harrastajia eri kastiin ja halutaan ohjata heidät OSAKKEITA ostamaan! tähän kun joku viisas vastaa että miten tällainen on Suomessa vapaassa maassa missä luulisi olevan vapaa harrastaa lajia kun lajia. Miten voi GOLFin lajiliitto tehdä tällaisia päätöksiä ja puhua jostain situouttamisesta.

Minä käyttäisin sanoja SYRJIMINEN ja KARTELLI… tää olis niin Karpolla on asiaa matskua! 🙂

Aah, tuntuipa hyvällä vähän avautua, mutta rakkaus lajiin on kova ja haluan puolustaa meitä sitoutumattomia, ei niin varakkaita, lokkeja, golfin pelaajia, koska tämä ajatus on täysin uskomaton. Jos joku osaa kertoa vaikka ihan vaikka ranskalaisilla viivoilla että mihin tämä kaikki perustuu? ja mitä tämä lysti ensi kesänä maksaa? siis meille Osamaksu seatilla ajaville, tuntitöissä käyville, ei osakkeenomistajille, tavallisille punasta mallua polttaville, rehdeille suomi golffareille. ja mitä sitten jos ei saa jäsenyyttä mihinkään kotimaiseen seuraan kun ei halua maksaa sitouttamismaksua tai jäsenmäärän (100xreikien määrä) tulee täyteen? mitkä ovat vaihtoehdot suomessa pelaamiselle? kisoissa käymiselle?

kiitos!

Tuosta vuodatuksesta huokuu aivan täydellinen tietämättömyys siitä, että golfia voi pelata varsin edullisesti, vaikka ei osta osaketta miltään kentältä. Pelioikeuden vuokraaminen kaudeksi kerrallaan on kelpoinen vaihtoehto. Osakkeenomistajilla on pelioikeuksia, joita he itse eivät käytä, vaan vuokraavat ne halukkaille pelaajille. Sillä saa periaatteessa rajoittamattoman pelioikeuden kentälle, jota voi siten pitää kotikenttänään. Vuokrapelioikeuksien hinnat hieman syrjäisemmillä kentillä ovat hyvin kohtuullisia. Osa osakkeiden omistajista on sen verran pulassa, että joutuu vuokraamaan sen halvemmalla kuin maksaa yhtiölle hoitovastiketta. Mitä tulee mainitsemaasi Taliin, niin se ei ole osakekenttä. Pelioikeuden vuokraaminen yhdeltä kentältä ei mitenkään rajoita greenfeepelaamista vierailla kentillä, kunhan on huolehtinut pelitaidostaan. Vuokrapelioikeuden hankkimista edullisempiakin ratkaisuja on, mutta kertokoot niistä muut.

Huokuu myös sekin että jos seuraat tätä uudistusten aivomyrskyä siis sielä työryhmässä, niin myös sekin pidetty paheena että ostaa vain pelioikeuden kaudeksi ja vaihtaa sen jälkeen taas maisemaa… Tämä myös luokitellaan UHAKSI tulevaisuuden golfkulttuurissamme sekä myös halpapelaamiseksi!

Ja jopa ovat ehdottaneet että osakkeen omistajien pelioikeudet tulisi vain JA AINOASTAAN vuokrata seuran kautta että juuri näitä halvempia pelioikueksia ei syntyisi.
Tällä viittaan aiksempaan kirjoitukseeni jossa käytän sanaa KARTELLI.

Tietämättömyyttä varmasti on ja itse lukeudunkin perusgolffareihin jotka haluaa vaan pelata. Nauttia rakkaasta lajista ja kehittyä. Pelaan paljon, mutta tällä hetkellä en halua situoutua mihinkään varsinkaan osakkeen mudossa. Matkustelen paljon, joten ikinä en tiedä missä sitä menee. Mutta tämä on vain minun lähtökohta. Mutta ei mielestäni tavallista golffaria pitäisi ohjata golf osakkeen ostoon. Huom! pelioikeuskaan ei riitä työryhmän mielestä, koska se on halpapelaamista.

Onko siinä jotain väärää tai eriarvoista jos golfin harrastaja haluaa vain pelata ja kehittyä lajissaan. Vai pitääkö senkin taakse rakentaa sitoutumista osakken muodossa ja kehittää samalla oman seuran golfyhteisöä?? miksi pitää laittaa harrastajat eriarvoiseen asemaan?