Re: Sisällä vai ulkona? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötRe: Sisällä vai ulkona?Re: Sisällä vai ulkona?

#268415 Ilmoita asiaton viesti

Kun vesiesteen reuna on merkitty paaluin, kyseiset paalut ovat vesiesteessä ja vesiesteen reuna kulkee….

Tässä on nyt yksi ehdotus. En väitä tämän olevan mitenkään ihmeellinen, mutta tärkein olennainen ero on kuitenkin helppo huomata. Yritin tuolla jo ajat sitten ynistä, että margin ei ole raja, mutta tuntui kun olisi tuuleen huutanut. Siksi laitoin tuohon provoviestiini tangeerauskeskustelun jatkuvan. Raja on käsitteellisesti jokin, joka on kahden alueen välissä. Reunasta tai vastaavasta puhuttaessa jokainen ymmärtää, että toinen alue alkaa siitä mistä toinen loppuu. Kun pallo koskettaa vesiestettä, niin se myös on siellä, joten ei tarvitsisi aina kuunnella niitä sivuamiskeskusteluja.

No tämä toinen osuus on sitten luku sinänsä. En viitsi edes ehdottaa lausetta, koska en ole ollenkaan varma, miten maailmalla alkuperäistä lausetta sovelletaan. Onneksi hommaa varsinaisesti hoitavat ovat asiasta paremmin perillä. Tähän väliin sopii muutenkin verbaalinen hatunnosto kyseisille herroille. Harva pelaaja taitaa koskaan miettiä, millaisen työmäärän takana yksinkertaisilta vaikuttavat asiat, kuten esimerkiksi sääntökäännökset ovat. Niiden tekeminen on työlästä jo sen vuoksi, että tekstien ilmaisut poikkeavat normikielestä. Kaikenlaisen tulkinnanvaraisuuden ja epäselvyyden kitkeminen asettaa omat vaatimuksensa tekstille. Se varsinainen asian eteen tehty työmäärä kätkeytyykin juuri tämän seikan taakse. Kuten alkuperäisen tekstin tuottajallakin, myös kääntäjällä, on takanaan tuskallinen taival riittävän asiantuntemuksen ja ymmärryksen saavuttamiseksi. Normaali palkinto näistä hommista on pelikansan takertumiset yksittäisiin virheisiin tai heikkouksiin. Toivottavasti saatte ansaittua tunnustusta liiton suunnasta ja koko kentältä homman valmistuttua.
Mutta takaisin aiheeseen. Normaali käytäntö tulkita paaluilla merkityillä alueilla pallon sijaintiin liittyviä tilanteita, on mennä toisen paalun taakse ja katsoa linja seuraavaan paaluun. Voidaan jopa käyttää linjalankaa tai laseria, kuten tässäkin ketjussa on aiemmin kerrottu. Näissä tilanteissa valitaan poikkeksetta paalun uloin piste mittauspisteeksi. Alkuperäisen säännön tekstin mukaan valittava piste tulisi kuitenkin olla paalun LÄHIN ulkopuolinen (outtipaaluissa sisäpuolinen) reuna. Mikäli tuo lähin ulkopuolinen kulma on samalla paalun uloin osa ei eroa synny. Aina ei näin kuitenkaan ole ja mikäli ymmärtää mitä olen tähän mennessä kirjoittanut, voi miettiä millaisia mittausvirheitä jatkuvasti kentillä tehdään. Tässä on tietysti vielä ihmeteltävä sellaista pientä yksityiskohtaa, että näissä lauseissa viitataan nelikulmaisiin paaluihin, mutta onko missään edes mainintaa tai suositusta niiden käytöstä. Pyöreän paalun ollessa kyseessä tuo mittaustapojen ero tulee otettua käyttöön vuorenvarmasti.
Usein tekstiä kirjoittaessa on sellainen olo, että kohta alkaa huutomyrsky, koska tekstiä ei välttämättä ymmärretä. Nyt se taitaa alkaa kaikissa tapauksissa.