Re: Sisällä vai ulkona? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötRe: Sisällä vai ulkona?Re: Sisällä vai ulkona?

#268735 Ilmoita asiaton viesti

En todellakaan enää puutu juupas-eipäs-keskusteluun. Tuli vain mieleen muutamia huomioita, joita ehkä voi yleistää muihinkin sääntökeskusteluihin.
Eihän tämä toki ole mikään päättävä elin, joten emme voi päättää, mikä Ärjyn paradoksissa on oikea ratkaisu. Perusteluita kumpaankin suuntaan on ollut, osa hyviä, osa minusta huonoja.
’Pallo on vesiesteessä, koska se koskettaa vesiestettä’ on hyvä perustelu, koska se löytyy sääntökirjasta.
’Pallo on ulkona, koska se on kokonaan ulkona’ on myös hyvä, koska sellainenkin sääntö löytyy.
Dec 26/1.5 on hiukan ongelmallinen perustelu, siinä käsitellään tilannetta, jossa pallo koskettaa vesiestettä samalla kun se koskettaa muuta kentän aluetta. Minusta dekkaria ei voi suoraan soveltaa ko ongelmaan, vaan nyt on käytetty dekkarin tulkintaa. Ensinnäkin dekkarissa ei mainita aluetta ’Out of bounds’, oli se sitten kentänosa tai ei. Ärjyn paradoksissa pallo ei myöskään kosketa ’Out of bounds’-aluetta, vaan makaa siellä kokonaan.’Out of bounds’ on vielä ratkaisevasti erilainen kuin muut alueet, koska ollessaan esteessä, viheriöllä tms. pallo on pelissä mutta ollessaan kokonaan ’Out of bound’-alueella ei ole.
Perustelu:’ Pallo ei ole kokonaan ulkona, koska se koskettaa rajaa.’ on myös ongelmallinen, koska sellaista ei löydy sääntökirjasta.
Mutta sellaisia. Ollanhan kilttejä, pukki on tulossa.