Re: Sisällä vai ulkona? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötRe: Sisällä vai ulkona?Re: Sisällä vai ulkona?

#268465 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (16.11.2015 19:59:56)

PG kirjoitti: (16.11.2015 17:21:42)
Harhaan vie myös juomalasi marmoripöydällä -vertaus. Marmoripöydällä ja juomalasilla ei todellakaan ole yhtään yhteistä molelyyliä, mutta niiden toisissaan kiinni olevilla pinnoilla on äärettömän monta yhteistä pistettä.

Ihan mielenkiinnosta jatkan tästä.

Mitä tarkoittaa ’yhteinen piste’ makroskooppisessa maailmassa? Eikö ’yhteinen’ tarkoita sitä, että se kuuluu molempiin yhtäaikaa? Toisin sanoen, ’yhteinen’ on osa kumpaakin ja kaiken lisäksi yhtäaikaa.

Juuri tuota se tarkoittaa.

KL kirjoitti: (16.11.2015 19:59:56)
Noh, juomalasilla ja marmoripöydällä ei edelleenkään ole yhtään ainutta yhteistä pistettä, koska niiden materiaalit ovat edelleen erillään toisistaan, aivan kuten tuossa edellä itsekin totesit.

Valitettavasti menet tässä pintaa syvemmälle. Unohdat, että pinnalla ole paksuutta eikä tilavuutta. Sama koskee ’pinnan osaa’ pistettä. Jos juomalasin pohjan piste A koskettaa marmoripöydän pinnan pistettä B, pisteet yhtyvät. Tämä yhteinen piste on samanaikaisesti sekä juomalasin pinnalla että marmoripöydän pinnalla.

KL kirjoitti: (16.11.2015 19:59:56)
Olet jälleen kerran jumissa matemaattisessa maailmassa reaalimaailman ulkopuolella.

Minusta taas tuntuu, että sinä olet jälleen kerran johtanut itsesi harhaan huonoilla vertauksilla. Käsiteltävänä olevassa ongelmassa reaalimaailma ON matemaattinen: golfpallo sivuaa KUVITELTUA pystysuoraa rajatasoa pisteessä C. Onko C golfpallon ja rajatason yhteinen piste?

Golfsääntöjen soveltamisessa tarvitaan usein matematiikkaa. Säännöt ovat samat, ellei toisin mainita. Matematiikassa 1+2=3. Golfin säännöt eivät tätä kumoa. Matematiikassa tasoa sivuavalla pallolla ja tasolla on yksi yhteinen piste. Golfin säännöt eivät sano asiasta mitään. Vaikeneminen on myöntymisen merkki.

Kuten aiemmin on todettu, sivuaminen on leikkaamisen erikoistapaus. Siten pallon voidaan katsoa sijaitsevan tasoon nähden vain kahdella eri tavalla:

1. pallo on kokonaan tason ulkopuolella, ei yhteisiä pisteitä (tapaus ”Out of bounds’’ is beyond the boundaries of the course. A ball is out of bounds when all of it lies out of bounds).

2. taso leikkaa palloa, vähintään yksi yhteinen piste. Vaikuttaa siltä, että myös lordit pitävät sivuamista leikkaamisen erikoistapauksena, eivätkä sen takia puhu säänöissään sivuamisesta mitään.