Re: Siirtosääntö (talvisääntö) pelialueella tai lyhyeksi leikatulla alueella - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSiirtosääntö (talvisääntö) pelialueella tai lyhyeksi leikatulla alueellaRe: Siirtosääntö (talvisääntö) pelialueella tai lyhyeksi leikatulla alueella

#281430 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (5.12.2011 23:45:26)

PG kirjoitti: (5.12.2011 14:28:24)

KL kirjoitti: (5.12.2011 12:27:35)
P.S. Alastulojälki on se jälki, joka syntyy pallon pudotessa maahan lyönnin seurauksena. Pudotuksen seurauksena ei synny alastulojälkeä, pallo vain uppoaa maahan enemmän tai vähemmän (toim. huom.).

Tuosta en olisi niinkään varma. Alastulojälkeä ei ole määritelty golfin säännöissä. Jos se olisi määritelty mainitsemallasi tavalla, niin millä perusteella pelaaja saisi uusia dropin, jossa pallo uppoaa maahan?

25-2/6 Ball on Steep Bank Driven Straight into Ground

Q. A player’s ball lies on a steep bank in the fairway. He plays a stroke and drives the ball straight into the bank, i.e., the ball is never airborne. Is the player entitled to relief without penalty under Rule 25-2?

A. No. Under Rule 25-2, relief is provided if a ball is embedded in its own pitch-mark. The word ’pitch-mark’ implies that the ball has become airborne.

Tästä voidaan helposti johtaa ajatus siitä, ettei pallon pudottaminen ole sama kuin pallon lyöminen ’airborne’. Pudottamiseen on omat tulkintansa ja lyömisen johdosta maahan uponneeseen palloon omansa. Toki on sanottava, etteivät ne yleensä eroa toisistaan, mutta joskus noilla asioilla on merkittävä ero.

Jätän tuon loppukaneetin kiinnostuneille pohdittavaksi.

Dec 25-2/2 kumoaa tällaisen ajatuksen täydelliseti.

25-2/2 Dropped Ball Embeds

Q. A player takes relief under an applicable Rule and drops a ball on a fairway. The ball embeds on impact. Is the player entitled to relief under Rule 25-2?

A. Yes

Boldaamasi lause antaa lisävaahvistuksen ajatuksen kumoamiselle.