Re: Se ’kuuluisa’ vasen käsivarsi - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSe ’kuuluisa’ vasen käsivarsiRe: Se ’kuuluisa’ vasen käsivarsi

#238615 Ilmoita asiaton viesti

double-eagle kirjoitti: (10.7.2007 17:04:44)

Scoop kirjoitti: (10.7.2007 16:03:41)

Onko sulla vasen ranne flat alkuasennossa? Vahva grippi? Azinger on shut-faced -pelaaja, oletko sinä (kierrätkö lapaa auki taakseviennissä)?

Mitäs tuolla tarkoitat? Miten dominointi ilmenee?

On joo erittäin vahva grippi ja ilmeisesti kierrän lapa auki…eikö kaikki muutkin kierrä ?

Eivät kaikki. Jotkut jopa päinvastaiseen suuntaan… Itse asiassa lapaa kierretään varsin vähän, se kyllä kiertyy jonkin verran itsestään, jos muut palikat ovat kohdallaan.

Vahva oikean käden grippi ja vasen ranne flattina on ilmeisesti sulle luonnollinen setup-asento, joka ’simuloi’ osumahetkeä. Eihän siinä välttämättä mitään pahaa ole, ellei tuo vääntö vasemmalle ole kompensaatiota muuten persiistä olevalle gripille. Sillä voi kuitenkin olla seurauksia. Ovatko hieman pieleen menneet lyönnit pulleja ja/tai pullhookeja? Vai slaisseja?

double-eagle kirjoitti: (10.7.2007 17:04:44)
Musta tuntuu siltä, että vasen käsi tekee enemmän kuin puolet työstä swingissä käsien osalta. Tuntuu kuin puristaisin vasenta kättä kovempaa.

Tuo tunne vasemman käden työskentelystä saattaa olla seurausta ihan vain mielikuvastaai (fokuksesi on tuossa kädessä ja sen tehtävässä osana swingimielikuvaa). Se, että koet puristavasi enemmän viittaa tuon mielikuvan mahdollisiin seurauksiin (tietoisen fokuksen fysiologinen vastine). Toisaalta se on myös yleinen fakta. Ohjaavana kätenä vasenta puristetaankin (ainakin setupissa ja bsw:n aikana) usein enemmän. Toisaalta se kielii myös siitä, että vasen on faktuaalisti se sinun heikompi kätesi! Jos kokeilet swingata palloa yhdellä kädellä, veikkaan, että se sekä tuntuu helpommalta että tuottaa paremman lopputuloksen oikealla kädellä. Ja niin se oikea todellisuudessa operoi myös swingissä. Mielikuva ei vastaa sitä mitä lihaksesi tekevät. Jos lyöt lähelle 300m:n draiveja, voit olla varma, ettei se ole vasemman käsivarren ansiota…