Re: Se jännä ketju… -Spinni - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSe jännä ketju… -SpinniRe: Se jännä ketju… -Spinni

#397632 Ilmoita asiaton viesti
GIR

Olen itse aina pitänyt lavan urien tehtävänä enemmänkin poistaa niitä epäpuhtauksia (vettä, ruohoa jne.) joita pallon ja lavan pinnan väliin lyödessä jää. Eli kun lyödään matalaksi leikatulta väylältä (ja puhtaalla pallolla) niin ei ole paljoakaan väliä millaiset urat mailassa on …tai onko niitä yleensä ollenkaan. Kun sen sijaan mennään vähänkin raffin puolelle tai kosteisiin olosuhteisiin niin eroa alkaa syntymään tosi nopeasti. Tämä käsitys on edelleen voimassa.

Nopea vilkaisu Scoopin postaamiin USGA tutkimuksiin herätti kuitenkin (ainakin) yhden huomion. En ollut ajatellut että Surlyn/uretaani pallot reagoivat niinkin eri tavoin U ja V uriin monissa tilanteissa.

’Like the professional golfers, testing of amateur golfers demonstrated a measurable difference in spin rate between U-grooved clubs with urethane covered balls over spin rates with V-grooved clubs. However, there is only a minimal difference in spin rates achieved by amateur golfers when using U- and V-grooved clubs in combination with Surlyn covered balls, which make up approximately 70% of the golf balls sold by on- and off-course retailers.’