Re: Se jännä ketju… -Spinni - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSe jännä ketju… -SpinniRe: Se jännä ketju… -Spinni

#397627 Ilmoita asiaton viesti

:))

Ajattelin laittaa tuohon edelliseen viestiini, että älkää nyt hyvät ihmiset tätä asiaa verratko ainakaan formuloiden slicseihin. Kysymyshän on täysin eri asiasta. Se pitokuvio on siinä asfaltissa, jonka epätasaisuuksiin pehmeä kumiseos ’muovautuu’, eikä renkaassa. Slicsi pitää niin kauan, kunnes kumi leikkautuu irti tästä kuviosta eli asfaitista.

Kova ja sileä teräs ja sen vaikutus kovakuoriseen golfpalloon kitkan tuottajana on todella kaukana kuumasta kumiseoksesta ja kuumasta epätasaisesta asfalttipinnasta ja näiden kappaleiden välisen kitkan tuottamisesta.

Jos joku väittää, että peiliksi kiillotetulla wedgen lyöntipinnalla saa golfpalloon vähintäänkin saman spinnin kuin vaikka MD grooveilla, niin ehkä kannattaisi hieman katsoa peiliin.

Kertokaapa, mikä sen kitkan tuottaa wedgen ja pallon väliin normilyönnissä? Millä estetään pallon liukuminen lapaa pitkin ylöspäin ja millä se pallo saadaan mieluummin pyörimään kuin liukumaan? Älkää edes yrittäkö vastata, että pallon painuu ja litistyy lapaa vasten ja kitka tulee siitä. Wedgenopeuksissa noin ei yksinkertaisesti tapahdu. Millä saatte esim. 30 m matalahkoon pitsiin niin paljon kierrettä, että pallo pysähtyy yhden pompun jälkeen? Sileällä wedgellä tuo ei onnistu, mutta hyvillä urilla onnistuu.