Re: Säännöt joita rikotaan eniten - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSäännöt joita rikotaan enitenRe: Säännöt joita rikotaan eniten

#290970 Ilmoita asiaton viesti

Bogikone kirjoitti: (18.4.2009 14:50:01)
– vapautus tilapäisestä vedestä, kun maa tuntuu märältä (tilapäisen veden määritys)

R&A: ’Casual water is any temporary accumulation of water on the course that is not in a water hazard and is visible before or after the player takes his stance.’ Tuo määritelmähän on oikeasti aika väljä. Itse otan vapautuksen herkimmillään kun huomaan että astuessani stanssiin kuuluu ’lits läts’ ja kengän pohjan vieressä näkyy selkeästi vettä tai asettaessani mailan addressiin pallon taakse se painaa kosteaa nurmea alas ja tilalle ilmestyy pieni lätäkkö. Mihinkäs sinä vetäisit tuon rajan?

– vapautumisten yhteydessä mailanmitat.käsitetään väärin eli ei dropata mailanmitan sisään vaan mailanmitasta eteenpäin. (vasti 2 mailanmittaa)

Allekirjoitan, tätä näkee. Tyypillinen tapa on mitata se 1/2 mailanmittaa, asettua seisomaan mitattuun kohtaan ja dropata pallo vielä käsivarren mitan verran ulospäin mitatusta pisteestä.

– pallon merkitsemiättä jättäminen ’talvisäännön’ mukaisen vapautuksen yhteydessä

Hum. Tunnustan, tähän syyllistyn säännöllisesti itsekin. Se 15-20cm tupsutus on nopeinta tehdä yhdellä kumartamalla. Noh, tuskn koskaan talvisäännön ollessa voimassa on ’tosi kyseessä’.

Onhan noita. Kyllä se tyypillisin on siitä vesiesteestä vapautuminen. Käsittämättömän vaikeata tuntuu olevan.