Re: Saako vesiesteessä koskettaa mailalla heiniä? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSaako vesiesteessä koskettaa mailalla heiniä?Re: Saako vesiesteessä koskettaa mailalla heiniä?

#269960 Ilmoita asiaton viesti
KL

pjs kirjoitti: (30.9.2014 17:39:42)

KL kirjoitti: (30.9.2014 16:07:17)

Albatrossi kirjoitti: (29.9.2014 23:49:39)
Mitä jos alueella on kaksi alastulojälkeä. Toinen on linjalla, johon pelaaja aikoo pallon puttaamalla lähettää ja toinen hieman sivussa (ei haittaa peliä). Tiedetään, että jompi kumpi jäljistä on tullut pallon pysähtymisen jälkeen (oman ryhmän toisen pelaajan alastulojälki). Toinen jälki puolestaan on tullut vaikkapa edellä pelaavien toimesta. Jatketaanko tällöin niin, että kumpaakaan jälkeä ei saa korjata, kun ei tiedetä kumpi jälki on tullut pallon pysähtymisen jälkeen?

Erittäin hyvä kysymys!

Oma tulkintani on sellainen, että jos mitenkään ei voida tietää kumpi jäljistä on syntynyt ko. peliryhmän aiheuttamana, niin kumpaakaan jälkeä ei saa korjata.

Tähän tulkintaan olisi toki perusteita, mutta olisiko johonkin muuhun?
Esimerkiksi Dec 27/11 analogiaa käyttäen voisi päätellä, että joskus jos on varmuutta tapahtumasta (kuten, että tässä oli korjattavissa oleva alastulojälki) mutta ei siitä, ’kumpi on oikein’, valitaan huonompi vaihtoehto. Tämän valossa ei välttämättä olisi väärin korjata vähemmän haittaavaa alastulojälkeä.

Dec 34-3/9 antaa hieman osviittaa siitä mitä tehdä, kun tarvittavat faktat eivät ole riittävällä tarkkuudella tiedossa. Sekään ei tosin anna selvää vastausta käsillä olevaan kysymykseen, mutta sen verran siellä on viitteitä, ettei ratkaisuja tehdä arvaamalla. Joskus tapaukset ratkaistaan pelaajaa vastaan ja joskus pelaajan hyväksi.

Mieleeni tulee tilanne, jossa pelaaja lyö pallonsa bunkkerista ulos, mutta se valuu takaisin samaan bunkkeriin. Jos pelaaja pallon ollessa valumassa takaisin koskettaa mailallaan bunkkerin hiekkaa, tilanne ratkaistaan pelaajaa vastaan siinäkin tapauksessa, ettei ole varmaa oliko pallo ehtinyt valua takaisin bunkkeriin vai ei. Tämä on esimerkki tapauksesta, jossa katsotaan pelaajan mahdolisesti saavan etua hiekan koskettamisesta uudelleen ja siksi ratkaisu on kuvatunlainen. Jos forella on kaksi alastulojälkeä, jotka molemmat mahdollisesti haittaavat pelaajaa, niin edellisen tapauksen analogialla en sallisi kummankaan korjaamista.

Dec 27/11 ei mielestäni sovellu tähän, koska siinä faktat ovat täysin selvät. Molemmat pallot ovat löytyneet, joten on väärin väittää molempien kadonneen. Forelle ilmestyneiden alastulojälkien suhteen joudutaan kysymymään onko se toinen ihan varmasti syntynyt oman peliryhmän palloista vai olivatko molemmat mahdollisesti siinä jo aiemmin. Jos taas voidaan aivan varmasti sanoa, että toinen syntyi juuri äsken, niin joku on ollut niin lähellä, että hänen luulisi kykenevän sanomaan kumpi jäljistä on kyseessä, edes merkittävällä todennäköisyydellä.

Kuten huomataan, Albatrossin kysymys on hyvä ja ratkaisu riippuu monista eri asioista. Yksi asia on kuitenkin varmaa, pelaajalle ei tule antaa perusteetonta etua eikä toisaalta haittaakaan. Linjanveto kussakin tilanteessa onkin se vaikea juttu.