Re: Ron osui naulan kantaan - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#250367 Ilmoita asiaton viesti

Niin, ainakin kevät on sujunut omalla mittapuullani mainiosti.

Olen funtsinut, mistä koko ongelma sai alkunsa. Luultavasti osasyynä on perimiehekäs halu lyödä pitkälle, ie. ’laittaa painoa lyöntiin’. Mutta vaikutusta on varmasti myös golfopetuksessa säännöllisesti annettava misinformaatio, tai pikemminkin ilmiön puutteellinen kuvaus. Useammin kuin kerran olen lukenut/kuullut mantran, että ’downswingin aluksi paino siirtyy vasemmalle ja kädet putoavat alemmalle radalle…’. Jos tuon kirjallisesti ottaa, lienee todennäköisenä seurauksena hyökkäys, sivuliuku ja blokki.

Esim. Annika Sörenstamin massakeskipiste liikkuu swingin aikana maahan nähden pari hassua senttiä. Ehkä totuus onkin benhoganmaisessa opetuksessa: vartaloa tulee kiertää ja pyörittää, ei liikuttaa sivuttain tai heijata -kuten ei painoakaan, vaikka se luonnolliselta tuntuisikin. Tosin Leadbetter väittää myös Hoganin lantion liikkuneen sivusuunnassa, joten mistäs sen lopullisen totuuden tietää…

Pointtini on, että myös ketjun aloittaja voi tutkailla alaruumiinsa/lantionsa liikettä downswingin aikana, aivan kuten fds jo ensimmäisessä vastauksessa ehdottaa. Ainakin allekirjoittaneella se tuntuu toimivan! (fingers crossed…)