Re: Rinkun kokouksen satoa! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäRinkun kokouksen satoa!Re: Rinkun kokouksen satoa!

#457386 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (21.9.2010 9:44:06)
Eli syntyy systeemi, jossa Suomessa on muutama heikkotasoinen kenttä, …

En ole varma tuosta muutamasta. Tästä kaupungista kun katsoo, niin sadan kilsan säteellä on suunnilleen yhtä monta yhdeksänreikäistä pienempää seuraa kuin täysimittaisiakin. En ole noilla kaikilla käynyt; en jaksa ajaa sataa kilsaa puolelle kentälle jos kymmenen kilsan päässä on kokonainen. Niillä joilla olen käynyt, taso on on ehkä vaatimaton, mutta se on eri asia kuin heikko. En tiedä valtakunnan tilannetta, mutta arvaan että muutama voi olla lähempänä kolmasosaa?

ts kirjoitti: (21.9.2010 9:44:06)…joiden jäsenet saavat vierailla vastaavilla, mutta eivät pääse mihinkään mualle pelaamaan. Ja nämä sitten perustavat liiton, jonka toimintaa alkavat tuolla massalla pyörittämään. Ilmeisesti ilmaisissa toimitiloissa ja vapaaehtoistyövoimalla, koska mikään ei saa maksaa mitään.

En tunne tarkemmin noita pikkukenttiä, kun en ole jäsenenä. Luulen kuitenkin, että kaddiemasterit ja kentänhoitajat saavat palkkaa. Ts. toimintaa pyöritetään niinkuin nytkin. Veikkaan, että useimmilla näillä jäsenmaksu + pelikausimaksu asettuu maagisesti juuri tuohon kolmeensataan. (Kilpailuvirasto kiittää työllistämisestä.)

ts kirjoitti: (21.9.2010 9:44:06)Ei tuo minustakaan kovin utopistiselta kuulosta 😉

Niinpä, mutta minä käytän hymiötä ;-(.

Todennäköisempi skenario ensi alkuun lienee kuitenkin se, että seurat antavat omia jäsenkortteja tai liitto antaa kortin ilman kultatähteä niille, jotka maksavat vain jäsenmaksun ja kotiseuran green feet. Nähtäväksi jää, kuinka monelle kentälle tällä pääsee; ei liiton suosituksia nytkään noudateta. Jos ilman kultatähteä pääsee kovin monelle kentälle, mikään ei muuttunut. Painetta uudelle liitolle syntyy vasta sitten, kun muut kentät alkavat boikotoida kenttiä, jotka hyväksyvät vierailijat ilman kultatähteä tai liitto asettaa sanktioita tai uhkaa peräti erottaa ko. seuran.

Jos/kun liiton suositusta noudatetaan paremmin kuin tasoitusrajasuositusta, niin käynee niin, että golffareiden määrä vähenee ja uusia pelaajia tulee vähemmän. Kysynnän heiketessä osakkeiden hinta laskee entisestään. Pelaajia tämä ei haittaa, ainakin mun osake on ostettu pelaamista varten. Sijoittajat saa näpeilleen; uudet kentät jää haaveksi kun golf on osoittautunut huonoksi businekseksi ja auringonlaskun alaksi. Nähtäväksi jää kuinka oikeasti käy, mutta olen kovin pessimistinen.