Re: -> rifle - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#251119 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (21.3.2006 13:27:52)

Tuomas siis painaa vasenta jalkaansa voimakkaasti maata vasten osumahetkellä, vai mistä tuo yllättävä painonnousu ( +10 %) kesken lyönnin johtuu? Oikea jalka lienee ilmassa, kun sille ei jää painoa lainkaan…. Vai onko siellä kenties vielä lisää prosentteja, ihan kuin Speden sketsissä, jossa Loiri sai 6 % palkankorotuksen, muttei rahaa lainkaan??

En voi mitenkään käsittää tällaisia %-esityksiä. Pelaajalla on millä tahansa hetkellä painoa tasan 100 % ja se jakautuu eri jaloille (miehillä kahdelle niistä) jossakin suhteessa, mutta kyllä niiden prosenttien summa on aivan välttämättä sata.

Voisko joku valaista mitä tuossa sitaatissa oikein tarkoitetaan?

Muistaakseni jossain laitteesta kertovassa jutussa selitettiin ylimääräiset prosentit dynamiikalla. Koitapa polkaista esim. henkilövaakaa rivakasti toisella jalalla tai hyppele siinä ja katso miten korkealle heilahtaa. Ehkä tuo teksti oli huonosti kirjoitettu. Lehdistölle on vaikea muotoilla jokin übertekninen asia ymmärrettävästi niin, että lukijakin vielä pysyy kärryillä.

Prosentithan ovat suhdelukuja joten ei se 110% nyt niin uskomaton tulos ole. Varmaankaan tuossa ei oikeasti viitattu Tuovisen elopainoon joka tietenkin pysyy swingin aikana samana.