Re: Rentoa meininkiä? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötRentoa meininkiä?Re: Rentoa meininkiä?

#271908 Ilmoita asiaton viesti
KL

Tasamaan tuuppari kirjoitti: (24.2.2014 7:41:33)

KL kirjoitti: (21.2.2014 11:02:40)
Aluetuomariksi pääsemiseksi vaaditaan 2-päiväiselle kurssille osallistuminen ja tuomarikokeen suorittaminen vähintään 72/100 pisteellä (seuratuomariksi vaaditaan 60). Yleensä seura lähettää sopiviksi katsomansa kandidaatit kurssille ja niitä järjestetään perinteisesti kaksi tai kolme joka kevät. Tämän kevään kurssit järjestetään Peuramaalla ja Oulussa (linkki).

Kiitos linkistä. Mä en nähnyt vaatimuksissa kuin ’Seuratuomarikurssi tulee olla suoritettu ja tuomarikortissa merkinnät vähintään 2 kilpailusta /vuosi’, ei mitään alarajaa menneistä tuomarivuosista? Mutta ehkä mä seuratuomaroin muutaman vuoden, mietitään sitten lisää.

Onkohan tossa kokeessa kirja käytössä? Silloin se 72 ei ole kovin kova vaatimus. Eli saa luvan kanssa tuomita 28% tuomioista väärin 😉

Ei ole mitään vaatimusta tuomarointivuosista, toki on suositeltavaa hankkia kokemusta useamman kilpailun verran. Vuodessahan ehtii halutessaan käydä vaikka kymmenen kilpailua.

Vuotuisissa tuomarikokeissa saa käyttää lähdemateriaalina sääntökirjaa ja deccarikirjaa. Tuo 72% ei ole hankala saavuttaa, jos jollain tavalla hallitseen sääntökirjan käyttämisen, ts. löytää asiat kohtuullisessa ajassa. Toisaalta vain viisi kokonaan väärää vastausta 20:stä sallitaan, kuudes pudottaa jo rajan alapuolelle.