Re: Rentoa meininkiä? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötRentoa meininkiä?Re: Rentoa meininkiä?

#271878 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (20.2.2014 17:20:47)

Chip Greenside kirjoitti: (20.2.2014 16:27:56)
Etikettiä tulee aina noudattaa, se tulee ihan rennosti selkäytimestä. Sääntöjä ei tarvitse noudattaa, jos ei halua, paitsi kilpailuissa ja rahapeleissä. Tällöin on selvää, että sääntöjen mukaan ihan kirjaimellisesti, joka sekin on täysin rentoa.

Joillakin on sellainen käsitys, että sääntöjä ei tarvitse noudattaa edes kilpailuissa ja tyypillisiä ovat sellaiset puheet, että eihän nyt tällaisessa suffelikisassa niin tärkeää ole nipottaa säännöistä. Asia on kuitenkin päinvastoin eli, kun tässä ei ole mistään kummemmasta kyse, niin voitais ihan hyvin pelata sääntöjen mukaan.

Hyvä, Chip, juuri asian ytimeen!

Rohkenen lisätä tähän vielä sen, että jos ei ole valmis pelaamaan sääntöjen mukaan, ei pidä lähteä mukaan edes siihen suffelikisaan. Ymmärrän sääntörikkeen huomiotta jättämisen, jos pelaaja(t) ei(vät) tiedä rikkeen tapahtuneen, so. ei(vät) tunne sääntöjä riittävän hyvin. Sen sijaan tahallinen rikkeen huomiotta jättäminen ei ole reikäpeliä lukuun ottamatta hyväksyttävää.

Herrat oval täsmälleem oikealla asialla. Pitäisin kuitenkin aika haastavana pelata niin etiketin kuin sääntöjenkin mukaisesti ellei tätä harjoitella. Harjoitttelamalla etiketti menee selkäytimeen ja sääntönippelitkin tulevat tutuksi. Tai ainakin tutummaksi kuin silloin jos koskaan ei pelata sääntöjen mukaan. Ja pitäähän tasoituskierroksellakin noudattaa sääntöjä.

Lopuksi kai voi vielä kysyä, että mitä siellä kentällä tehdään, ellei pelata sääntöjen mukaan.

Säänöissä todetaan:

Golfpelissä pallo pelataan mailalla sääntöjä noudattaen tiiauspaikalta joko yhdellä
tai useammalla perättäisellä lyönnillä reikään.