Re: Rautamailat juniorille - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetRautamailat juniorilleRe: Rautamailat juniorille

#306216 Ilmoita asiaton viesti
a_k

Itse muistaakseni pelasin tuossa vaiheessa vielä naisten mailoilla. Stiffeihin siirtyminen tuli ajankohtaiseksi about 16-18 vuoden iässä.

Varma asia on, että kasvavalle junnulle joka vielä yrittää kehittää peliään, ei ole mitään ’kestävän kehityksen’ ratkaisua jolla samat mailat kestäisi monta vuotta. Kaikista pahinta mitä voi tehdä, on ottaa tavalliset miesten mailat ja sitten lyhentää niitä. Enkä usko, että kannattaa lähteä ottamaan pelaajalle liian pitkiä mailoja ja sitten laittamaan grippiä alemmas, mainitsemasi 1,5 tuumaa on kuitenkin melkeen 4 senttiä.

Aloitin itse 9-10 vuotiaana ja taisi olla aluksi puol setti sekalaisia ’jotain mailoja’, sitten tuli maxfli junnuille tarkoitettu puolsetti jotka kesti 1-2v, tämän jälkeen naisten mailat joilla meni 1-2v ja sitten ensimmäiset miesten setit regulari-rautoja jotka kesti jo ’useamman vuoden’. Stiffit draiverit/puut, ja sen jälkeen stiffit raudat tuli käyttöön vasta murrosiän jälkeen kun sitä voimaa alkoi olemaan enemmän ja pituutta ei enää kasvettu. Stiffit puut ja draiverit tuli varmaan about 16-17 vuotiaana, stiffit raudat 18-19 vuotiaana.

Sanoisin, että naisten mailoilla voi hyvin pelata johonkin 13 vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen regulari tai seniorivartisia miesten mailoja. Kun kasvu ja voiman kehitys on pysähtynyt/hidastunut, niin kannattaa käydä mittauttamassa lyönnin arvot esim launch-monitorissa ja pyytää arvio sopivista välineistä.