Re: Rangeko julkinen paikka? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: Rangeko julkinen paikka?

#443725 Ilmoita asiaton viesti

tuplabogi kirjoitti: (27.2.2012 18:32:03)

KL kirjoitti: (27.2.2012 18:08:20)

Haade kirjoitti: (27.2.2012 16:00:47)

EI PIDÄ PAIKKANSA. Jos avaat rangen yleisölle, niin siitä tulee julkinen paikka. Ja silloin et voi määrätä sitä, mitä siellä saa puhua ja mitä ei! Voit kieltää kaiken puhumisen, mutta et valikoida puheen sisältöä! Ei vaikka kuinka yrität sitä itsellesi uskotella.

Voit valita, ketkä rangellasi käy, mutta rajaus ei koske puheoikeutta kaverille.

Jos range on yksityisellä maalla ja yksityisessä omistuksessa, niin se on yksityinen alue, vaikka kuinka siellä omistajan luvalla saisi käydä ihmisiä lyömässä palloja. Mikä tässä on sinulle niin pirun vaikeata ymmärtää??

Puhumisoikeus on sitten eri asia enkä siihen ota kantaa, mutta koita nyt ihmisraasu ymmärtää julkisen ja yksityisen alueen/tilan ero, ei se oikeasti ole niin vaikeaa kuin ymmärtämättömyydelläsi annat ymmärtää. Puolustuksesi voidaan lukea tuo viimeinen lauseesi: ’Voit valita, ketkä rangellasi käy…’. Tässä juurikin on ero julkisen ja yksityisen alueen/paikan/tilan välillä.

Tämä o mielenkiintoinen kysymys järjestyslain valossa.

Järjestyslaki koskettaa ylesesti käytettäviä paikkoja riippumatta siitä,kuka ne omistaa,

Sitten on luettelo alueista.
tiet torit,uimarannat,URHEILUKENTÄT jne.

Mielenkiintoinen kysyys.

Raportoin palstalla jo aiemmin tästä. Ihmiset ilmeisesti vakavissaan luulevat, että OMISTUSOIKEUS ajaa kaikkien muiden oikeuksien ohi? Viittaan nimenomaan tuohon järjestyslakiin. Siinä nimenomaan otetaan kantaa siihen, että järjestyslaki on voimassa urheilukentillä, riippumatta siitä, kuka kentän omistaa. Ihmiset ja yhteisöt voivat sopia keskenään aivan mitä haluavat, mutta tietyissä tilanteissa Suomen laki ajaa ohi. Hyvä KL, tässä yhteydessä on aivan turha jankata yksityisestä omistuksesta.

Palataan taas kauppakeskus esimerkkiin. Ostat maat ja rakennat omin rahoin kauppakeskuksen. Suunnittelmissasi on rajoittaa keskukseen pääsy vain Espoolaisille. Ei onnistu, koska lain mukaan keskukseen pääsyä ei saa rajoittaa keneltäkään. Ei auta, vaikkan kuinka omilla mailla tai muuta.