Re: Rangeko julkinen paikka? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: Rangeko julkinen paikka?

#443749 Ilmoita asiaton viesti

On nuo Haade ja muutamat muut melkoisia jästipäitä. Kovasti vaikuttaa samanlaiselta kuin parin aikaisemmin palstalla vaikuttaneen vääntö supinoinnista, periaatteen vuoksi yritetään väännellä ts:n sanomiset joksikin muuksi kuin mitä hän on kirjoittanut. Mutta yritänpä minäkin sotkea vielä asiaa vähän:

– Golfkenttien ranget ovat yksityisalueita, joiden käyttöön kenttäyhtiöt voivat laittaa haluamiaan rajoituksia. Niistä voidaan haluttaessa vaikka tehdä suljettuja ja vain osakkaille sallittuja paikkoja. Samalla tavalla opetusta tai vaikkapa kaverin neuvontaa voidaan rajoittaa. Jos näin halutaan, silloin kaveriakin neuvova voidaan komentaa alueelta pois.

– Käytännössä kuitenkin Suomessa kaikilla kentillä on haluttu harjoitusalueet pitää kaikille avoimina, mikä on tietoinen valinta. Jos rangesta kuitenkin jostain syystä tehtäisiin vain osakkaille kuuluva, silloin sieltä voitaisiin häätää kaikki muut pois.

– Juuri millään kentällä Suomessa ei myöskään rajoiteta kaverin neuvomista, mutta opettamisesta on yleensä sopimus jonkun pron kanssa. ts on myös koittanut rautalangasta tätä vääntää, että yleensä kaverin neuvomiseen ei puututa millään tavalla, vaikka kenttäyhtiöllä siihen mahdollisuus olisikin. Lisäksi hän on yrittänyt korostaa, että vaikka kenttäyhtiöllä olisi mahdollisuus rajoittaa rangen käyttöä, hän itse sitä ei ole tekemässä eikä hänellä ole siihen valtuuksia.

– Kummasti nämä vääntäjät eivät ole huomioneet Golfinnin ansiokasta kommenttia (viesti 26) asiaan, vaan ovat yrittäneet vain löytää jotain ristiriitaisuutta ts:n kirjoituksista matkan varrelta. Kuten Golfinnin ylläpitämällä rangella rapakon takana, niin myös Paloheinässä on oikeus puuttua opetustoiminnalta vaikuttavaan tekemiseen rangella. Sen järkevyydestä Suomen oloissa sitten voidaan keskustella jos kyse on vain kaverille neuvojen antamisesta. Ammatinharjoittaminen sellaisella rangella, jossa on jollakin toisella sopimus, on tietenkin lähtökohtaisesti kielletty, tai ainakin siihen pitää hakea lupa.

– Ja vielä kerran: ts on myöskin moneen kertaan sanonut, että hän ei moiseen puuhasteluun sinänsä puutu sielläkään, missä itse on opettamassa. Niinpä hän ei kyllä tämän takia ole mainettaan menettänyt, vaikka Haade (eräs ex-toinen nimimerkki?) yrittää moista väittääkin. ts:n viesti 874 myös tiivisti varsin hyvin, miten kenttä saisi halutessaan laittaa vaikka kuinka älyttömiä rajoituksia rangelle.

– Haaden toiminta Paloheinässä on ilmeisesti jonkun silmiin vaikuttanut enemmän kentän pron yksinoikeuteen kuuluvalta opetukselta. Toki huvittavalta vaikuttaa siihen noinkin jyrkkä puuttuminen, mutta tämän palstan vänkäämisestä päätellen kieltoon vastaaminenkin on voinut olla hyvinkin tyyliltään sellaista, että riitahan siitä nousee.