Re: Puttaaminen lipputanko kädessä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPuttaaminen lipputanko kädessäRe: Puttaaminen lipputanko kädessä

#287811 Ilmoita asiaton viesti

PG kirjoitti: (20.4.2010 15:50:43)
Tällainen tapaus sattui Keimolan mestaruuskilpailuissa noin 10 vuotta sitten. Kilpailijaa rangaistiin 2 penalttilla. Ellen väärin muista, niin rangaistus vei mestaruuden. Kilpailija otti asiasta yhteyttä Suomen golfliittoon, jonka kanta oli, että rangaistus oli aiheeton. Se ei tietenkään muuttanut tuomiota.

Arvelen että puhumme samasta tapauksesta, mutta itse muistan se hieman toisin, tosin jälkiselvittelyistä en ole tietoinen. Muistikuvani mukaan kyse ei ollut mestaruudesta, vaan sijasta 3 joka tietysti sekin on hieno sija ei siinä mitään.

Ihan täyttä varmuutta tapauksesta ei ole (eli seurasin vain tapauksen käsittelyä klubilla), mutta ymmärtääkseni tuomio perustui siihen, että lippu ei pelkästään ollut kädessä, vaan siihen jollakin tapaa nojattiin tai otettiin tukea lyöntisuorituksen aikana. Tapausta kyllä kisan tuomariston puolelta selviteltiin deccareiden ja ryhmässä pelanneita haastatellen.

Eli tuossa tapauksessa nimenomaan selviteltiin oliko lipputangosta otettu tukea, tämä jäi itelleni mieleen ja olenkin ollut tarkka että jos lippukädessä putailen teen sen korostetun selvästi niin, että kaikki näkevät että lippu on irti maasta, enkä siihen taatusti nojaa tai ota muunkaanlaista tukea.