23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPuttaa greenillä vaikka lippu reiässä…Re: Puttaa greenillä vaikka lippu reiässä…

#286086 Ilmoita asiaton viesti
KL

vieraspelaaja kirjoitti: (25.8.2010 9:57:54)

Finnwin kirjoitti: (24.8.2010 23:55:37)

Kyllä ymmärrän. Ei tuossa kerrota kuinka kaukana lipusta voi seistä. Tuossa kysyttiin onko se tarpeeksi lähellä, mikäli ylettää koskemaan lippuun ja vastaus oli kyllä. Eli se on ainakin tarpeeksi lähellä, mutta..

Ei ole mitenkään epätavallista, että deccareissa ei anneta ehdottomia ratkaisuja esim. siitä mikä on ’lähellä’ ja mikä enää ei. Tapauksiin liittyy aina harkintaa, ja useimmiten riittää sellainen ratkaisu, että ’tuo nyt ainakin on lähellä’ tai ’tuo nyt ei ainakaan ole’

Lähtökohta tuossa on kaiketi se, että tangon huoltaja on selvästi aikeissa huoltaa tankoa ennen kuin pelaaja palloaan lyö. Päätös huoltamisesta on siis tehty ja pelaaja on siitä tietoinen. Vähän epätavallista tosin on, että huoltaja seisoo kolmen metrin päässä reiästä ja siirtyy reiän viereen vasta pallon lähestyessä reikää. Eipä kai tuokaan sääntöjen vastaista ole, kunhan pelaaja on tietoinen menettelystä.

Tuo deccari enemmänkin antaa osviittaa siihen, millaista kommunikaatiota tarvitaan tuon huoltamissopimuksen tekemiseen pelaajan ja tankoa huoltavan henkilön välillä. Jos joku seisoo käsivarren mitan päässä lipputangosta ja pelaaja näkee tämän, niin siinä tapauksessa katsotaan pelaajan hyväksyneen ko. henkilön huoltamaan tankoa ja toisaalta ko. henkilön ilmoittautuneen tankoa nimenomaisesti huoltamaan. Näillä asioilla on merkitystä, jos syntyy epäselvyyksiä.