26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPutoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiäRe: Putoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiä

#286510 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (10.8.2010 22:25:11)

Chipper kirjoitti: (10.8.2010 22:02:14)

KL kirjoitti: (10.8.2010 19:23:49)
Puttauslinjan määritelmä taasen sanoo, että palloa pitää lyödä viheriöllä. Se EI sano, että pallon tulee olla koko ajan viheriöllä tai että puttauslinjan tulisi olla kokonaan viheriöllä. Se ainoastaan ottaa kantaa siihen, milloin lyöntilinja muuttuu puttauslinjaksi. Tällä seikalla on suuri merkitys, kun vilkaisee sääntöä 16 (Viheriö).

Asia minulle sinällään selvä, mutta muutama kysymys liittyen tuohon puttauslinjaan. Eli jos tuo puttauslinja menee ruffin kautta niin:

a) Pelaaja saa rangaistuksen puttilinjan kokeilemisesta, jos menee ruffin läpi ja mailaansa heiluttelee (jos käy esim. katsomassa linjaa chipilleen, jonka suorittaa viheriöltä) kyseisessä heinässä tai vaikka harjoittelee (jonkun ihmeen takia)? Tämähän tulkitaan puttilinjan tunnusteluksi?

b) Kanssapelaaja saa rangaistuksen, kun kävelee tuon kyseisen linjan läpi viheriölle (pelaaja pelaa joko chipin tai tosiaan yrittää läpi ruffin putterilla)? Tämähän voidaan tulkita puttilinjan vahingoittamiseksi?

c) Kanssapelaaja joutuu merkitsemään pallon ruffissa, koska se on pelaajan puttilinjalla (kauempana olevanhan pitää pelata ensin, siis sääntöjen mukaan). Tämä siksi, että puttilinjalla olevaa palloa ei saa pelata, koska silloin koskettaisi ja mahdollisesti vahingottaisi toisen puttilinjaa?

a) mielestäni kyllä, ja ainakin jos painaa jotain alas tai taivuttaa ruohoa. Itse en sallisi koskettavan.

b) tuohan täytyy olla tahallista ollakseen rangaistavaa

c) tuo ei liity puttauslinjaan, koska pelaaja voi aina vaatia peliä haittaavan pallon nostamisen

Perkuleen ts, päästit kysyjän aivan liian helpolla…