Re: PRON OIKEUS OPETTAA - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA

#443664 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (27.2.2012 11:14:58)

Ulkomaille kirjoitti: (27.2.2012 9:42:16)
[
Sanoit myös, että avoimia rangeja ei ole. Käsittäisin, kyllä, että esim. Perunamaan range on tässä tarkoitetulla tavalla avoin, koska sinne menemistä ei millään tavoin kontrolloida. menet paikalle ja otat automaatista kolikoilla palloja ja alat toimia. Kirjoitettua ohjeistusta on hyvin vähän jos lainkaan saatavilla.

Nyt sotket edelleen vallitsevan tilanteen ja omistajan oikeudet päättää asioista.

Lähes kaikki kentät pitävät rangensa avoimina vierailijoille, mutta se ei tarkoita, etteikö heillä olisi oikeutta toisinkin päättää. Joku saattaa määrätä vaikkapa maksun harjoitusalueiden käytöstä pallojen hinnan lisäksi, toinen ei tuota tee. Joku saattaa päättää rangen olevan vain osakkaiden ja lähtöajan varanneiden käytössä, eikä sinne muilla ole silloin asiaa. Edelleen kyse on omistajan oikeudesta päättää miten siellä toimitaan, ei siitä mikä tällä hetkellä on tilanne.

Omistaminen ei tuo rajoittamatonta oikeutta määrätä mistä tahansa, kuten kauppakeskus esimerkki osoittaa. Omistaja ei esimerkiksi voi rajoittaa tietyn henkilön tai ihmisryhmän pääsyä kauppakeskukseen.

Sanoit myös, että osakkuudella ei ole merkitystä. Kyllä sillä nimenomaan tässä yhteydessä on, koska yhtiöjärjestysten mukaan osakkaan omistajalla on ainakin niillä kentillä mitä minä tiedän, oikeus vastikemaksun maksettuaan pelata yhtiön kentillä ja käyttää yhtiön harjoitusalueita.

En tunne yhtään tapausta, jossa golfyhtiö olisi antanut rangen ja harjoitusalueiden hallintaoikeuden pois niin, että osakkailla ei enää rangelle olisi asiaa.

Toisin sanoen, vallitsevan tilanteen ollessa voimassa, voi osakkeen omistaja aivan vapaasti mennä kaverinsa tai vaimonsa kanssa rangelle ja antaa ohjeita. Kenelläkään ei ole mitään laillista keinoa tulla tähän puuttumaan. Tarvitaan järeitä toimia sekä massiivisia rikkomuksia, jotta osakkaan oikeus käyttää rangea poistetaan.