Re: PRON OIKEUS OPETTAA - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA

#443570 Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille kirjoitti: (26.2.2012 21:39:56)

tuplabogi kirjoitti: (26.2.2012 20:59:51)

Ulkomaille kirjoitti: (26.2.2012 20:34:51)
Kuten viesteissä on tullut ilmi, ei kyseessä ole aivan yksiselitteinen asia, vaikka joku niin antaakin ymmärtää. Yleisesti on niin, että mikäli säännöstä rikkoo, tulee siitä seuraamus.

Mutta onko tässä range kysymyksessä edes teoriassa mahdollista tulla seuraamuksia? Voidaanko lain mukaan rangelta esimerkiksi vasten tahtoaan poistaa henkilö ei-viranomaisen puolesta? Entä antaako laki mahdollisuuden estää henkilön saapumisen uudestaan paikalle? Sellaista mahdollisuuttahan laki ei tunne, että yksityishenkilö (pro tms) ottaisi oikeuden omiin käsiinsä ja alkaisi esim retuuttamaan henkilöä pois rangen alueelta.

Ja virkavalta tuskin asiaa ottaisi tutkittavaakseen. Edelleen alleviivaan itse sitä, että ’moraalisesti’ hyväksyttävän toiminnan raja kulkee siinä, liikkuuko raha opettajan ja opetettavan välillä.

Tiedän,että yhdellä clubilla mietittiin kovasti sitä ,miten voidan osakkeenomistaa kieltää tulemasta kentän alueelle ja pelaamasta.
Kyseltiin useammaltakin ja tosi päteviltäkin alan juristilta neuvoa.
Kyllä osakkeen omistajalle on aika raju oikeus silloin kuin se perustuu osakkeen tuottamaan oikeuteen.
Tätä voiverrata tavallaan asunto-osakkeen ottamiseen yhtiön hallintaan ,jolloin rikkomukset on oltava tosi kovia,että se menee oikeusasteissa läpi ja saattaa tulla yhtiölle kalliiksi.

Tinen tapa olisi lähestymiskielto,joka vaatii myös vavoja perusteita.

Juristeja kuultuaan ,yhtiö totesi,ettei kannata lähteä riitelemään.

Näin minäkin asian käsittäisin, rinnastettavissa asunto-osakkeen haltuunottoon. Tässä vaiheessa rikkomusten on oltava jo mittavia, kuten sietämätön naapureiden häirintä, asunto-osakeyhtiön omaisuuden tuhoaminen tai maksujen massiivinen maksamatta jättäminen jne. Lähestymiskieltoja taas jaetaan lähinnä väkivaltaisen käytöksen johdosta.

Eli rauhallinen kaverin neuvominen harjoitusalueella on tuskin niin vakava asia, että tuomioistuin lähtisi siitä langattamaan rangaistuksia. Ympyrä sulkeutuu ja pääsemme siihen, että kyse on ’herrasmiessopimuksesta’, jonka mukaan ammattimaisesti toimivat prot eivät mene toisen tontille toimimaan ilman lupaa. Kokonaan tämän säätelyn ulkopuolella ovat harrastelijat, jotka ilman korvausta ja oman harrastuksensa ohessa opastavat muita. Siihen kukaan ei voi laillisin keinoin puuttua. Perusteet yllä ja tässä ketjussa moneen kertaan käyty läpi.

Ts:n mainitsema tilanne on hieman toinen, jos hän omassa hallissaan ottaa vastaan asiakkaita, joille ilmoittaa hallin järjestyssäännöt yksiselitteisesti. Jos joku sääntöjä rikkoo, lienee hallin pitäjällä oikeus puuttua asiaan. Mitä laki sanoo harrastepaikan järjestyssäännön rikkomisesta, en osaa sanoa, juristeja varmaan on linjoilla?

Tuo tilanne vaan on ihan sama, riippumatta siitä, että onko kysessä vihreä kuutio, jonka hallinnasta ts vastaa, vai range, jonka hallinnasta rangella toimiva pro vastaa.

Boldasin vähän tuota tekstiäsi. Toki voidaan sääntöjen vastaisesti toimiva henkilö poistaa rangelta, tahi vaikkapa kentältä, jos hän esimerkiksi aiheuttaa kentällä vaaraa, tai pelaa kentällä ilman pelioikeutta, green feetä tms. Väkivalloin ei tietenkään saa henkilöä poistaa, jos hän ei vapaaehtoisesti suostu poistumaan, tarvitaan siihen virkavallan apua.