Re: PRON OIKEUS OPETTAA - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA

#443231 Ilmoita asiaton viesti

Kommenttina alkuperäiseen kysymykseen:

Pro on ammantinharjoittaja, joka on neuvotellut itselleen sopimuksen käyttää harjoitusalueita elinkeinotoimintaansa. Jos sopimus pitää sisällään yksinoikeuden ko. toimintaan, niin ei silloin toinen ammatinharjoittaja voi lupaa kysymättä tulla samalle reviirille. Ei kyse ole monopolista, vaan normaalista elinkeinotoimintaan liittyvästä sopimustavasta. Tosin, jos kenttä on seutukunnan ainoa ja toiselle rangelle on matkaa useampia tunteja, niin siinä tapauksessa määrävä markkina-asema olisi teoriassa mahdollinen.

Onko sitten joustoa?

Ennen hommelin aloittamista free-pron kanssa, on lupa on kysyttävä ja saatava. Jos lupaa ei heru, niin sitten ei opeteta (taitaisi henkilökemiat olla pahasti sekaisin, jos lupaa ei yksittäistapauksissa anneta). Jos kyse on osaavasta vapaaehtoisohjaajasta, niin lupa säännöllisemmästä toiminnasta on luonteva olla/saada.

Kommenttina kuka saa opettaa/neuvoa:

Pikkusieluista edunvalvontaa, mikäli vaimon/lapsen tai muutaman kaverin jelppaaminen harrastuksen alkuun tai svingin kommentointi määritellään kilpailevaksi toiminnaksi Pro-opetuksen kanssa. Toki hiotulla svingillä voi päästä helpommalla, mutta ilman protakin pääsee pitkälle.

Juristeja/lakipykäliä ei kannata ihan joka paikkaa olla tuputtamassa. Terveen järjen käyttäminen ja varsinkin kommunikointi on fiksumpaa kuin raastuvalla uhkailu.

Ja loppukevennykseksi…

Jotka osaa, ne tekee mitä vaan.
Jotka ei, ne ryhtyy opettamaan.
Kuinka kauan ne mellastaa saavatkaan rangellain.

Ne vääntää, haukkuu ja vittuilee;
ne ostattaa kaiken minkä saa.
Jos tahdo et olla niiden riistomaa,
Epäile vain.