Re: PRON OIKEUS OPETTAA - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA

#443205 Ilmoita asiaton viesti

Odotan kirjoitti: (7.3.2011 12:14:19)

ristiveto kirjoitti: (7.3.2011 11:59:51)

Odotan kirjoitti: (7.3.2011 11:35:50)
Edelleen ihmettelen voiko tavallisen osakkeenomistajan/pelaajan etu olla, että kenttäyhtiö tekee yksinoikeussopimuksia pron kanssa.

Kyllä voi. Mutta voi siitä olla jollekin yksittäiselle pelaajalle haittaakin. Siis sellaiselle, joka haluaisi tuoda oman proonsa mukanaan.
Muille siitä on vain hyötyä.

Vielä tyhmä kysymys, mitä ne hyödyt on? Talousteorian mukaan pidetään monopolia tehottomana ja kalliina ja oletetaan kilpailun tehostavan toimintaa. Luulen, etten ole ainoa jolle ne hyödyt yksinoikeudesta eivät aivan itsestään selvyyksiä ole.

Hinnoittelu? Monopoli yleensä ei halvin vaihtoehto.
Hyvä palvelu + joustavuus? Ei valinnanvaraa, voi johtaa arroganttiin toimintaan kun tietää olevansa ainoa vaihtoehto.
Saatavuus? Paranee yleensä kilpailutilanteessa.

On älytöntä edes väittää, että tilanne jossa opetusoitminta on lukittu tietyille henkilöille, olisi jäsenen etu. Mieleen tulee mm tietyt, tietyillä kartanokentillä röökiä asiakkaiden edessä vetävät proot, joiden voisi tosiasissa vapaassa kilpailussa olla vaikea työllistyä. Kyllä valinnan vapaus ja kilpailu ovat asiakkaan etu.

Suomalainen palvelukulttuuri on usein sitä , että asiakas juoksee palvelun perässä. Asia voi joissain tilanteissa olla myös niin, että palvelu tulee asiakkaan luo.