Re: PRON OIKEUS OPETTAA - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA

#442861 Ilmoita asiaton viesti

Odotan kirjoitti: (4.3.2011 17:16:24)
Minusta paremmin voisi käyttää torivertausta – siinä kaupunki antaa vuokralle tilat vieretysten niin paljon kun sopii ja siinäpä sitten kilpailevat asiakkaista. Asiakkaat sitten valitsevat parhaan kojun ja käyttävät sen palveluja. Nyt seura päättää jäsenten puolesta, että torilla on vain yksi koju jonka palveluja on käytettävä. Vaikka torilla olisi tilaa useammille yrittäjille.

Ja kyllä seura käytännössä päättää kenen palveluja käytän, jos paikkakunnalla on vain yksi kenttä ja harjoitusalue. Missäs sitä harjoittelisi jonkun free lancer pron kanssa.

Mietin miksi seurat ei anna kaikille halukkaille proille oikeutta harjoittaa ammattiaan alueellaan. Seura on kuitenkin jäsenistöään varten ja kaiketi seuran jäsenten etu on saada itse valita kenen palveluista haluavat maksaa. Kilpailu pitäisi huolen myös siitä, että huonommat karsiutuisivat pois ja sosiaalisesti avuttomien proitten palveluja ei tarvitsisi kenenkään käyttää. Mitä haittaa vapaasta oikeudesta olisi kenttäyhtiölle/seuralle? Ainakin se näin äkkiseltään olisi jäsenten/osakkaiden etu.

Tuo tori vertaus ontuu. Tuo tila on yhteiskunnan omistuksessa, eikä yksityisten omistama tai vuokraama. Tuon range alueen omistaa Oy, ei seura. Tämä on samanlaista jargonia kuin täällä lasketut teoreettiset kierroshinnat, joilla sitten kaikkien pitäisi päästä pelaamaan. Lisäksi nuo toriyrittäjät, ymmärtääkseni, lunastavat paikan koko vuodeksi/kaudeksi. En usko, että kentille/rangeille saadaan Proita lunastamaan kauden opetuslupamaksut etukäteen, tietämättä montako kilpailijaa on tulossa tyrkylle. Ei tuo (kai?) niin hirveän tuottoisaa homma kuitenkaan ole.