Re: Porvoo golf myynnissä - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPorvoo golf myynnissäRe: Porvoo golf myynnissä

#428855 Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille kirjoitti: (10.3.2012 17:40:39)

Diletantti kirjoitti: (10.3.2012 17:17:34)

Ulkomaille kirjoitti: (10.3.2012 16:05:08)

Diletantti kirjoitti: (10.3.2012 15:43:27)

Ulkomaille kirjoitti: (10.3.2012 9:28:34)

tuplabogi kirjoitti: (10.3.2012 9:03:53)
Mitähän osakkeita nämä ovat,joita yhtiö vuokraa 560 euron hintaan sivuillaan.
Mihinkä ne osakkeet joutuivat 1990 -luvun alkupuolella,jotka oli jo aktivoitu käyttöön,mutta ko. osakkeitten omistajat menivät konkurssiin.

Ihan relevantti kysymys. Kyseessä täytyy olla nämä 309 pääomistajien osaketta jota tuolla palstalla kaupataan. Mistään ei käy ilmi, että yhtiö omistaisi omia osakkeitaan. Toteutuuko tässä järjestelyssä osakkaiden yhdenvertaisuus?

Joudun esittämään vakavan epäilyn siitä, että nimimerkit ”ulkomaille” ja ”tuplabogi” ovat totaalisen out of bounds näissä Porvoo Golfin omistusjärjestelyihin ja yleensä golfyhtiöiden omistusrakenteisiin liittyvissä asioissa.

GP:n artikkelissa viitattu 90-luvun alun konkurssi on koskenut tietenkin tuonaikaista kenttäyhtiötä, jonka olemassaolo on konkurssin myötä päättynyt. Toistakymmentä vuotta sitten konkurssiin menneen yhtiön osakkeilla tuskin kukaan kävisi kauppaa.

Ulkomaille kirjoitti: (10.3.2012 13:47:43)Tässä porvoo golfin tapauksessaha nämä antiin osallistuneet pelaajat ovat käytännössä menettäneet merkittävän osan sijoituksensa arvosta. Mikäli ollaan maksettu esim. tämä nyt hinnastossa oleva hinta 7950, niin reaalitappio on varmaan luokkaa 7000-7950 euroa. Epäselvää on, ottaako kukaan osaketta vastaan edes ilmaiseksi.

GP:n uutisen mukaan kaksi Porvoo Golfin suurta (perustaja)osakasta harkitsee äänivaltaisista ja vastikkeenmaksuvelvoitteesta vapautetuista K-osakkeista luopumista, josta seuraa K-osakkeiden muuttuminen normaaleiksi vastikkeellisiksi peliosakkeiksi. Samaisessa uutisessa siteeratun TJ:n mukaan Yhtiön ja seuran talous ovat hyvässä kunnossa. Mahdollisen kaupan jälkeenkin toiminta jatkuisi suurella todennäköisyydellä pitkälti samanoloisena.

Nykyisellään PBG:n pelioikeuden vuosivastike on 380 €/vuosi ja kenttä on GP:n samaisen artikkelin perusteella kohtuullisen arvostettu. Millä tavalla uuden / uusien omistajien tuleminen vanhojen K-osakkeiden omistajien sijaan heikentää yhtiön nykyisten osakkaiden tilannetta ja mistä tällainen osakkeenomistajien ’reaalitappio’ oikein syntyy? Pelaaminenhan jatkuu ennallaan – jos jotain, vastikkeen hinta laskee uusien vastikkkeellisten osakkeiden myötä.

Ajatukseni perustui ts:n esittämään mahdolliseen skenaarioon, jossa vastikevelvollisuus ei tässä mahdollisessa isossa kaupassa realisoidu. Jos realisoituu, niin se on toki lottovoitto pienosakkaille – sillä olettamalla että uusi omistaja pystyy vastikkeet tästä tulevaisuuteen maksamaan.

Kenttä sinänsä on aivan hyvä, en ole sitä arvostellut. Mutta onko talousalueella riittävää kysyntää näille kaikille?

Ja mikäli näiden 709 osakkeen vastikevelvollisuus tulee ostajan syliin, niin kyllä sitä ostotarjousta joudutaan ihan kunnon excelien kanssa laskemaan.

Esittämäni mahdollinen reaalitappio kuvaa sitä skenaariota, että ostajaa tälle potille ei löydy, ja nykyisten omistajien into/halukkuus maksaa vastiketta jotain päivänä loppuu, ja osakeanti ei lähde vetämään. Mikä on silloin yksitäisen osakkeen arvon jälkimarkkinoilla, kun pelaamaan pääsee hinnaston vaihtoehdoillakin?

Se olisi varmaan realistisin vaihtoehto saada homma toimimaan, että joku ottaisi nämä 709 osaketta vastikemaksullisuuden kera, ja maksaisi niistä esim 500ke, ja sitten dumppaisi ne markkinoille esim 1000 euron hintaan. Ja lopettaisi kaikki muut pelioikeus mahdollisuudet. Sillä rahalla ne varmaan menisi, ja homma stabiloituisi hyvälle mallille.

Jos K-osakkeet olisikin parkkeerattu holdingyhtiöön, jonka osakkeet siirtyisivät uudelle omistajalle (K-osakkeiden sijasta), ei yhtiöjärjestyksessä tarkoitettua K-osakkeiden siirtoa tapahtuisi, eli mikään ei muuttuisi osakkeiden omistuksen tai vastikemaksuvelvollisuuden suhteen. Edelleen ihmettelen miten tällainen asioiden säilyminen ennallaan romahduttaisi pienosakkeenomistajan omistuksen arvoon.

Kuten viestiketjun alussa on jo todettu, nykyiset K-osakkeiden omistajat eivät maksa vastiketta niin kauan kun osakkeita ei ole aktivoitu peliosakkeiksi (tai niiden omistus vaihtuu kaupan myötä). Jos potille ei löydy ostajaa, nykyinen olotila jatkuisi tässäkin vaihtoehdossa ennallaan. Mistäköhän innosta / halusta vastikkeen maksamiseen sinä puhut kun K-osakkeenomistajalla ei tällaista vastikkeenmaksuvelvollisuutta ole koskaan ollutkaan.

Nykyisellään Porvoo Golfin osakkeenomistaja pääseen pelamaan näköjään 380 eurolla / vuosi. Mikä on hinnaston mukainen halvempi vaihtoehto?

Yhtiöjärjestysen mukaan k osakkeita on maks 400. Eli pääomistajilla pitäisi tämän laskuopin mukaan olla 309 vastikevelvollista osaketta. Jos ottaa huomioon vaadittavan 7950 investoinnin, niin halvempia vaihtoehtoja on.

Muuttuuko kaavaillussa omistusjärjestelyssä näiden 309 vastikevelvollisen osakkeen suhteen jokin seikka siten, että se saa muiden pienosakkeenomistajien omistuksen arvon romahtamaan esittämälläsi tavalla? Jos nykyisen osakkeenomistajan into vastikkeen maksamiseen loppuu, laittaa yhtiö tietenkin vastikevelan ulosottoon ja pelioikeus otetaan yhtiön haltuun.

Eikö tässä puhuttu osakaspelaamisen hinnasta, jolloin osakkeesta jo maksetulla hinnalla ei pitäisi enää olla merkitystä. Miksi osakkeenomistaja, joka on hankkinut osakkeen pelaamista varten (oli sitten hankintahinta mikä tahansa), lähtisi myymään osaketta spekuloimallasi 7.000-7.950 euron ”reaalitappiolla”, jos pelioikeusmaksu on näin alhainen kuin Porvoossa? Eihän tällaisessa toiminnassa olisi mitään järkeä.