Re: Ponnista maasta lisää pituutta - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluPonnista maasta lisää pituuttaRe: Ponnista maasta lisää pituutta

#217896 Ilmoita asiaton viesti
ts

JuKu kirjoitti: (11.3.2011 0:54:29)

Sivusuunnassa voi voimia tietenkin saada aikaan, määrä riippuu lihaksista ja kenkien luistavuudesta. Maata vasten, ts. alaspäin suuntautuva voima ei muutu miksikään. Siihen voi hetkellisesti saada heilahduksia hyppimällä ja pysyviä muutoksia laihduttamalla tai olutta juomalla. 🙂 Ts. alaspäin kohdistuu ruumiinpaino. (Jotain pientä muutosta voi swingin aikana olla, esim. käsien kiihtyminen alaspäin keventää jalkoja hetkellisesti hiukan jos vartalo ei liiku ylös tai alas samaan aikaan, ei kuitenkaan kymmeniä prosentteja.)

Se, että ts:n vaaka näyttää sivusuuntaisia voimia alaspäin suuntautuvina ei muuta fysiikan lakeja. 🙂

Leadbetter väittää, että satakiloisen pron paino lisääntyy 25 kiloa heti taakseviennin alussa ja meikäpoika samalla liikkeellä kevenee 30 kg ja Tyry pistää sen lehteen…

Nyt mun vaakakin on jo kelvoton idiootti. Kaikkien noiden trakempien mittalaitteiden lisäksi.

On eri asia tietää fysiikan laeista ja ymmärtää niitä. Kun teoriaosamminen on tuolla tasolla, kannattaisi kuitenkin hetki miettiä, onko jollain (esim Leadbetterillä) ollut kuitenkin itseä hieman paremmat mahdollisuudet tuota asiaa selvittää. Samoin niden mittalaitteiden kehittäjillä.

Mitäs muuten jos ihan kokeilisti vaa’an kanssa niin ei tarttis teoriiapohjalta väitellä? Samalla saattaisit oivaltaa mitä muuttujia omasta ajatuksestasi puuttui.