26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluPonnista maasta lisää pituuttaRe: Ponnista maasta lisää pituutta

#217933 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (11.3.2011 17:12:06)

Rauski kirjoitti: (11.3.2011 16:42:37)
Kaikki liike joka kohdistuu maata vasten ja hidastuu lisää vaaan näyttämää painoa. Tämä voi olla seurausta monesta tekijästä. Kädet mailopineen tulee alaspäin kunnes liike muuttuu sivusuuntaiseksi, paino maata vasten lisääntyy. Pieni kyykistyminen ja pysähdys lisää painoa maata vasten. Ylöspäin ponnistaminen lisää painoa maata vasten ponnistusvaiheessa kunnes tapahtuu pysähdys niin paino pienenee.

Juu siis tuo transiton aikana ja jälkeen ei varmaan kovin ihmetystä herätä. Siinhän tapahtuu yleensä pieni painuminen alas ja sen pysäyttäminen + ponnistaminen ylös ovat varsin selkeitä tapahtumia.

Eniten kummastusta varmasti herättää tuo bsw alussa oleva ero, jossa itse en noita pron yli 100% arvoja niinkään ihmettele, mutta tuossa amatöörin alle 100% luvuiss on jotain mikä ei vielä ole auennut. Täytyy pohtia lisää.

Rauskin mainitsemat nousut on varmasti yksi osatekijä. Ja itse nostan myös puutteellisen ’voiman lataamisen’ oikean jalan pakara/takareiteen. Mahdollinen myös lantion kiertäminen liian pitkälle hartioihin nähden jolloin staattista jännitettä lihaksistoon ei synny.