Re: –> PG - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#286033 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (21.10.2010 10:07:50)
Hyvä, että tapaus on nyt ratkaistu. Se siitä.

Viestiketjussa tuli esiin myös se, että pelaaja ei voi pelata väärästä paikasta lyödessään liikkuvaa palloa. En väitä, ettei näin olisi, mutta nyt en taas ymmärrä miksi. Siksi siitä vielä vähän.

Lopullisen ratkaisun perusteella on siis katsottava, että palloa on liikutettu, vaikka se vielä liikkuu, päinvastoin kuin määritelmän ” A ball is deemed to have ’moved’ if it leaves its position and comes to rest in any other place” perusteella voisi ymmärtää. Säännön 20-7a mukaan pelaaja on pelannut väärästä paikasta, jos hän lyö pelissä olevaa palloaan silloin, kun säännöt edellyttävät pallon asettamisen takaisin paikalleen. Tässä pelaaja on lyönyt pelissä olevaa palloaan ja säännön 18-2b mukaan pallo on asetettava takaisin paikalleen. Pelaaja on siis pelannut väärästä paikasta lyödessään liikkuvaa palloaan. Toisaalta on väitetty, ettei pelaaja voi pelata väärästä paikasta lyödessään liikkuvaa palloa. Miten tämä ristiriita selitetään?

Tuo väärästä paikasta pelaaminen (20-7) tulisi kyseeseen vasta siinä vaiheessa, jos pallon etäisyys reiästä olisi niin suuri, että pelaaja saisi merkittävää etua pallon paikoilleen palauttamatta jättämisestä. Silloin pelaaja tekisi vakavan rikkeen ja rangaistuksena väärästä paikasta pelaamisesta olisi diskaus.

R&A:n vastauksessa ei mitenkään edes vihjata siihen, että liikkuvan pallon pelaaminen olisi pelaamista väärästä paikasta. Tämä ei suinkaan ole mikään ihme ja kumma, koska LIIKKUVAN PALLON PELAAMINEN EI OLE VÄÄRÄSTÄ PAIKASTA PELAAMISTA.